NEOPREDELJENI

Tit Turnšek: Zveza borcev je odprta za verujoče

Objavljeno 15. marec 2014 21.53 | Posodobljeno 15. marec 2014 21.53 | Piše: Mo. S.

Predsednik ZZB NOB Tit Turnšek o svojem predhodniku Janezu Stanovniku govori zelo spoštljivo.

Tit Turnšek (v sredini).

LJUBLJANA – Novi predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Tit Turnšek ima o svojem predhodniku Janezu Stanovniku, ki je zdaj častni predsednik zveze, izredno pozitivno mnenje. »Stanovnika je nemogoče nadomestiti. Bil je legenda in je še danes,« je povedal v oddaji Požareport.

Borci so odprti za vse

Kljub temu da je Stanovnik na volitvah pred leti podprl Zorana Jankovića, Turnšek zatrjuje, da se zveza borcev zavzema za nestrankarsko in nepolitično delovanje. »To ni bila odločitev zveze borcev, ampak državljana Janeza Stanovnika,« je pojasnil in dodal, da so bili tudi vzroki za to zelo jasni, saj je Janković opredelil novo možnost, kam naj se volivci po padcu vlade Boruta Pahorja obrnejo.

Zveza borcev svojega delovanja ne bo spreminjala. Zavzemala se bo za vrednote NOB in za nepopačeno zgodovino, nikakor pa ne bo šla v »strankarsko podružnico«. »Odprti smo za verujoče in neverujoče, dnevnopolitičnih vprašanj pa ne načenjamo. Nobenega politika ne mislim podpirati,« je poudaril.

Stranka Solidarnost je v njihovih prostorih

O očitkih, da se gre zveza nepremičninski posel s stranko Solidarnost, ki ji oddaja svoje prostore, Turnšek pravi, da so bili ti prostori dolgo časa prazni, borci pa so komaj čakali, da jih bo kdo zasedel. »Nepremičninskega 'biznisa' se ne gremo. Zveza borcev je imela svoj dom v Strunjanu, ta dom je Krka kupila, s tem denarjem pa so kupili prostore za hude čase,« je pojasnil in dodal, da bi bilo res neumno, da bi prostori ostali prazni, če pa je treba redno plačevati njihove stroške.

O ženskah

Za konec je povedal še, zakaj so orkani poimenovani po ženskah. »Vlažno in bučno pridejo, s seboj pa odnesejo hišo in avto,« pravi.

Deli s prijatelji