V SPOMIN NA KOLEGA

»Tisti, ki so ga poznali, vedo, da je bil sodelavec in prijatelj«

Objavljeno 25. avgust 2014 19.20 | Posodobljeno 25. avgust 2014 19.21 | Piše: STA, M. U.

Danes je zelo žalosten dan za slovensko policijo.

Stanislav Veniger.

LJUBLJANA – Danes je zelo žalosten dan za slovensko policijo in vse njene zaposlene, je ob smrti policista, ki ga je v petek ustrelil pripadnik Slovenske vojske (SV), dejal generalni direktor policije Stanislav Veniger. Zagotovil je, da bodo policistovi družini stali ob strani.

»Tisti, ki so ga poznali, njegovi sodelavci in prijatelji, vedo, da je bil korekten, profesionalen, pošten, čustven sodelavec in prijatelj,« je povedal in dejal, da v policiji vsi sočustvujejo z njegovo družino, soprogo, sinovoma, starši, sorodniki in prijatelji. Po Venigerjevih besedah so del poklica policista tudi grožnje, napadi, zmerjanja, včasih tudi streljanje. 

Tudi če bi imel preminuli policist najboljšo opremo,  ga to ne bi rešilo

Pojasnil je, da tudi če bi imel preminuli policist najboljšo opremo, ga to ne bi rešilo pred strelom. Po njegovih besedah se policisti dnevno srečujejo z nevarnimi dogodki. Zaradi tega Veniger želi, da imajo policisti najboljšo zaščitno opremo, najboljša vozila, boljše razmere za delo, predvsem pa si po njegovem mnenju zagotovo zaslužijo boljšo plačo za svoje delo. 

Strelca zalotila pri prometnem prekršku

Preiskava dogodka še poteka, Veniger pa je dejal, da sta policista strelca zalotila pri prometnem prekršku, nato pa sta zapeljala za njim in ga ustavila. Ko je policist stopil do vozila, je vojak takoj streljal, je dejal.

Deli s prijatelji