NA KOŽO

Tino Maze v narodno nošo

Objavljeno 19. december 2016 23.35 | Posodobljeno 19. december 2016 23.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Tudi če si bil na Mount Everestu, še ne pomeni, da ne zdrsneš na poti na Triglav.

Rok Tamše.

Vsaj pol Slovenije si zastavlja naslednje vprašanje: »Ali sta Tina Maze in vodja njene ekipe, trener in srčni izbranec Andrea Massi res pohlepna, lakomna in brezkompromisna zaslužkarja, saj da želita mastno zaslužiti na njeni poslovilni tekmi na Zlati lisici v Mariboru?« V preostali polovici so razpršeni tisti, ki menijo, da si Team to aMaze nedvomno zasluži vseh s strani Smučarske zveze Slovenije oznanjenih 90.000 evrov plačila, če se bivša smučarska kraljica na začetku januarja spusti po pohorski smučini s sponzorji SZS na dresu. Potem so tu še tisti, ki se norčujejo iz skrpucala Massijevega predloga krovni smučarski organizaciji, ki je prav tako zakrožil v javnosti in spada v sfero saj ni res, pa je.

No, mnogi pa menijo, da vsega tega SZS sploh ne bi smela posredovati javnosti, saj da to ni niti etično niti profesionalno. In naposled je še nekaj takšnih, ki iščejo kompromis oziroma rešitev, da bi slovo Tine Maze v Mariboru lepo dopolnilo tudi šampionsko čaščenje aktualne serijske zmagovalke iz svetovnega pokala Ilke Štuhec.

Na tem mestu se pridružujem zadnjim, a še prej skromna misel ali dve. Če imaš na računu milijonske številke, je znesek 90.000 hote ali nehote bolj zanemarljiv, kot se vam morda zdi. In še: če si nekajkrat v življenju stal na vrhu Mount Everesta, še ne pomeni, da iz tega ali onega razloga ne moreš zdrsniti na poti do vrha Uršlje gore, Pece ali Triglava. Da pa se to le ne bi zgodilo, predlagam, da se Tina Maze po pohorski smučini spusti v dresu s podobo slovenske narodne noše. Na dresu bi bila polovica sponzorjev SZS in polovica tistih, ki so zvesti Team to aMaze. V luči odlične promocije bi ta sporazum oznanili na finalni novinarski konferenci pred tekmama za 53. Zlato lisico, ki bosta 7. in 8. januarja. Tam bi lahko dahnili: »Vsi delamo napake, ampak smo se zanje pripravljeni opravičiti.« In potem bi s stiskom rok potrdili vsaj smučarsko in finančno spravo med Mazejevo, Massijem in SZS. Kajpada bi bilo logično pričakovati, da Tina del zaslužka nameni dobrodelnosti in da morda le pristane na brezplačni poslovilni intervju za nacionalno televizijo, ki jo je tako angažirano in naklonjeno spremljala vso njeno kariero. Saj veste, ni vse v denarju, čeprav mnogi menijo, da je denar vse. 

Deli s prijatelji