POSLOVNA PRILOŽNOST

Tina Maze z Evrovizijo zaslužila tisočake

Objavljeno 29. maj 2015 11.07 | Posodobljeno 29. maj 2015 11.11 | Piše: A. L.

S sodelovanjem z mednarodno prepoznavno osebnostjo iz vrhunskega športa zasledujejo cilj dviga ugleda in prepoznavnosti Slovenije, odgovarjajo iz agencije Spirit Slovenija.

Tina Maze.

LJUBLJANA, DUNAJ – Evrovizijo je letos gostil Dunaj, oboževalce pa je na kraju presenetila tudi naša najboljša smučarka, ki bo sicer prihajajočo tekmovalno sezono izpustila, Tina Maze. Znano je, denimo, da je z Raayem iz dua Maraaya sodelovala pri pesmi My way is my decision. A Tina na Dunaju ni bila samo iz kolegialnosti, temveč tudi poslovno. Kot sledi iz spodnjega odgovora javne agencije Spirit Slovenija, je bila za promocijo tam plačana.

»Spirit Slovenija, slovenska turistična organizacija, je v sodelovanju z Veleposlaništvom RS s sedežem na Dunaju ter Uradom vlade RS za komuniciranje ob priložnosti predstavitve Slovenije in slovenskega turizma pred in med potekom Evrovizije 2015 na Dunaju izvedla vrsto promocijskih aktivnosti. V okviru teh aktivnosti je v sodelovanju navedenih institucij ter v sodelovanju s Slovensko Gospodarsko Zvezo iz Celovca bil uspešno izveden tudi Slovenski večer pod naslovom I FEEL SLOVENIA – Slovenian Eurovision Day. Dogodek je potekal v ponedeljek, 18. maja 2015, v prostorih Novomatic Forum in so se ga udeležili ugledni predstavniki avstrijskih turističnih agencij, avstrijski turistični novinarji, diplomati, avstrijski gospodarstveniki in predstavniki Evrovizije. Dogodka se je aktivno udeležila tudi slovenska smučarska tekmovalka Tina Maze kot mednarodno prepoznana in ugledna osebnost s ciljem dviga prepoznavnosti in konkurenčnosti Slovenije med evropsko in globalno javnostjo. S sodelovanjem z mednarodno prepoznavno osebnostjo iz vrhunskega športa namreč zasledujemo cilj dviga ugleda in prepoznavnosti naše države.

Slovenski večer pod nazivom I FEEL SLOVENIA je potekal v sklopu številnih dogodkov ves čas Evrovizije, ko se je v tako imenovanem Eurovision Village na dogodku »Hello Vienna – Welcome Europe« pred mestno hišo od 18. do 23. maja 2015 Slovenija predstavljala s svojo stojnico, na kateri so obiskovalci pridobili splošne informacije o Sloveniji,« so zapisali v odgovoru javne agencije Spirit Slovenija.

In koliko nas bo to stalo? »Za aktivno udeležbo Tine Maze na omenjenem dogodku na Dunaju je dogovorjena pogodbena obveznost v višini 8197,00 evrov (+ DDV),« so zapisali.

Deli s prijatelji