NAVAL IN POL

Tina Maze sesula javno RTV

Objavljeno 12. februar 2014 14.55 | Posodobljeno 12. februar 2014 15.07 | Piše: S. N.

Tina Maze je zdržala olimpijski pritisk in zmagala, spletni portali javne radiotelevizije pa ne.

Zlata Tina ob prihodu v cilj.

LJUBLJANA – Zlata olimpijska medalja Tine Maze je povzročila pravo evforijo. Tina je definitivno kriva za krike in vzklike radijskih in televizijskih napovedovalcev ter izlive navdušenja po spletnih omrežjih, zaradi velikega obiska pa so se sesuvali tudi spletni portali. 

Plačajo, Tine pa niso mogli gledati ali poslušati 

Hude težave je zlata Korošica povzročila Multimedijskemu centru RTV Slovenija (MMC), prek katerega je marsikdo, ki je v službi, kjer nima televizijskega sprejemnika, želel spremljati Tinin olimpijski nastop. Že pred pol deveto zjutraj se je zgodil kolaps MMC, saj ni bilo prenosa prek spleta, dosegljivi niso bili niti radijski programi. Javna televizija, ki jo financira država in vsi plačniki električne energije, je tako številne pustila na cedilu, saj prenosa zlatega smuka gledalci v živo niso mogli spremljati. 

»Joj, hotel sem spremljati Tinino vožnjo v živo prek MMC, pa ne morem. Zdaj vse skupaj spremljam kar prek vašega portala,« nam je pisal bralec Ivan.

MMC se opravičuje za nevšečnosti

In kaj na vse skupaj pravijo na nacionalki? Vodja MMC Luka Zebec odgovarja, da so v MMC predvidevali, da bo v času olimpijskih iger povečan spletni promet, saj zanimanje za spremljanje največjih športnih dogodkov po spletu narašča iz leta v leto, zato so se menda na to tudi pripravili. Menda, kajti očitno so vendarle podcenili zanimanje celotnega slovenskega občestva ...

»V primeru današnjega dne je šlo za izjemno povečan promet, ki ga tudi naši, za ta dogodek posebej predimenzionirani sistemi, niso zdržali, saj je bil obisk štirikrat večji od povprečnega obiska prvih štirih dni teh olimpijskih iger,« pojasnjuje Zebec. Se pa MMC vsem uporabnikom za nevšečnosti opravičuje, še sporočajo iz javne televizije.

Deli s prijatelji