NEURADNO

Thaler je klonil in priznal podkupovanje

Objavljeno 30. januar 2014 11.37 | Posodobljeno 30. januar 2014 11.37 | Piše: T. L.

Zoran Thaler napoveduje, da bo na preobravnavnem naroku povedal marsikaj zanimivega.

Zoran Thaler

LJUBLJANA – Zoran Thaler, nekdanji evroposlanec in nekdanji zunanji minister, je klonil. Čeprav je kaznivo dejanje podkupovanja vseskozi zanikal, si je po vložitvi obtožnice očitno premislil, priznal krivdo in se pogodil s tožilstvom. Po neuradnih, vendar zanesljivih podatkih časnika Dnevnik je Thaler s specializiranim državnim tožilstvom že podpisal sporazum o priznanju krivde zaradi jemanja podkupnine, s katerim je pristal na vikend zapor, denarno kazen in nekajletno prepoved opravljanja poklica. 

»Želim, da čim prej pride do tega predobravnavnega naroka na sodišču. Do takrat zadeve ne bom komentiral, bom pa na tem naroku povedal marsikaj,« je dejal Thaler. Trdi, da se je ves čas trudil, da bi postopek potekal čim hitreje, a so od izbruha afere minila že skoraj tri leta. 

Naj spomnimo: novinarji britanskega Sunday Timesa so kot lažni finančni lobisti Thalerju, le kot enemu od evroposlancev, ponudili denar v zameno za to, da bi v parlamentu vplival na zakone, in Thaler se je ujel v zanko. Vse skupaj so namreč posnele tudi kamere. 

Deli s prijatelji