PO HUDI URI

Težka noč za gasilce: reševali vozili, veter podiral drevesa

Objavljeno 24. junij 2015 09.25 | Posodobljeno 24. junij 2015 09.25 | Piše: D. P.

V torek ob 21.06 so na cesti Poljčane–Lovnik gasilci pomagali delavcem cestnega podjetja pri odstranjevanju drevesa, ki je padlo na cestišče.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA, NOVA GORICA – Huda ura je tudi sinoči in ponoči povzročila precej škode ter gnala v akcijo gasilce in ostale pripadnike Civilne zaščite.

Močan veter v Postojni

Ob 22.00 so na Reški cesti v Postojni iz jaška na bencinskem servisu gasilci PGD Postojna izčrpali okoli 40 kubičnih metrov meteorne vode, ki je zalivala prostor, kjer so rezervoarji za shranjevanje goriva.

Pred tem so v središču Nove Gorice gasilci JZ GRD Nova Gorica odstranili zaščitno gradbeno ograjo, ki jo je na cestišče prevrnil sunek vetra.

Ob 21.53 je na smučišču pod Ulovko na Vrhniki zaradi udara strele zagorela transformatorska postaja. Pred prihodom gasilcev PGD Zaplana, Vrhnika, Stara Vrhnika in Verd je postaja prenehala goreti. Poškodbo so odpravili delavci elektro podjetja.

:: Več o vremenu na posebnem vremenskem portalu

Podiralo drevesa

Ob 23.01 se je na Trgu sv. Mavra v Izoli podrlo večje drevo. Gasilci JZ GB Koper in PGD Izola so del drevesa odstranili, tako da so omogočili parkiranim vozilom izhod s trga. Zjutraj bodo komunalni delavci odstranili preostali del drevesa.

Podobne težave so imeli na Dolenjskem in v Zasavju. Ob 23.25 je na cesto pri kraju Šmaver, občina Trebnje, padlo drevo. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

Ob 2.34 so na lokalni cesti Hrastnik–Radeče v naselju Podkraj gasilci PGD Hrastnik mesto odstranili kamenje s cestišča.

Reševali vozili

Težave niso obšle niti Laškega. Okoli 19.15 je območje občine Laško zajelo močno deževje, ki je povzročilo poplavljanje Savinje. Ta trenutno ogroža cestno infrastrukturo. Na Trubarjevem nabrežju sta poplavljena podvoz in podvoz Radoblje. Poplavljena je cesta Marija Gradec–Modrič in glavna cesta Celje–Zidani Most. Na več lokacijah so posredovali gasilci PGD Laško, ki so iz vode izvlekli dve osebni vozili, očistili jašek meteorne vode ter v kleti stanovanjske hiše preventivno pritrdili rezervoar za kurilno olje.

Ob 21.06 so na cesti Poljčane–Lovnik gasilci PGD Poljčane pomagali delavcem Cestnega podjetja Ptuj pri odstranjevanju drevesa, ki je padlo na cestišče.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam informacijo ali fotografijo prek spodnjega obrazca.

Dravinja poplavlja

Težave pri oskrbi z elektriko so imeli tudi v Posavju. Ob 21.08 je v mizarski delavnici na Kurirski poti v Krškem prišlo do iskrenja električnega vodnika. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, in poškodovani električni vodnik, na katerega je skozi streho kapljala voda, izključili iz električnega omrežja ter preprečili nevarnost požara.

Po zadnjih podatkih uprave za zaščito in reševanje Dravinja danes zjutraj poplavlja na področju Majšperka.

Kako bo danes?

Sprva bo oblačno, dež bo ponehal tudi v južni Sloveniji. Burja na Primorskem bo slabela. Dopoldne se bo od severozahoda postopno delno zjasnilo. Popoldne bo na Primorskem jasno, drugod bo nastajala kopasta oblačnost, mogoča bo še kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20, na Primorskem do 24 stopinj.

Jutri bo precej jasno, popoldne zmerno oblačno. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj C.


Previdno v Laškem

V Laškem sta zaradi poplavljenega cestišča zaprti glavna cesta Celje–Laško pri podvozu pod železniško progo in cesta Laško–Breze–Šentjur na Trubarjevem nabrežju, poroča Promet.si.
 

 

Deli s prijatelji