POSLANSKA

Težave Eve Irgl z gumbi, sprejem fiskalnega pravila prestavljen

Objavljeno 07. maj 2013 17.54 | Posodobljeno 07. maj 2013 17.54 | Piše: A. L.

Po sprejetju postopkovnega predloga Janija Möderndorferja je bila seja prekinjena.

Tudi spoštovanje je tisto, kar manjka ministru Vinku Gorenaku, pravi Jani Möderndorfer.

LJUBLJANA – Poslanci danes še ne bodo odločali o spreminjanju ustave in vpisu fiskalnega pravila vanjo. Tako so danes odločili poslanci, ki so z večino glasov v državnem zboru (DZ) podprli postopkovni predlog vodje poslanske skupine Pozitivna Slovenija (PS) Janija Möderndorferja. A brez težav v hramu demokracije ni šlo. Sejo so najprej prekinili in prestavili na 15.30, ob odločanju o Möderndorferjevem predlogu pa vsem poslancem in poslankam niso delovale glasovalne naprave (v težavah se je znašla poslanka SDS Eva Irgl). Ko so težave končno odpravili, je večina predlog podprla: od 82 prisotnih poslancih jih je 44 predlog podprlo, 29 pa jih je glasovalo proti. »Predlog je sprejet, seja zbora je prekinjena,« je ugotovil predsednik DZ Janko Veber.

image
Težave poslanke Eve Irgl so bile hitro rešene, predlog, ki so mu v SDS nasprotovali, pa je bil sprejet.
Sejo bodo nadaljevali naslednji dan po zaključku 14. redne seje DZ. Ta je napovedana za 20. maj.

Dogovoriti se o odprtih zadevah

Möderndorfer je predlagal, da se po poslovniku seja prekine in se pridobi mnenje vlade o samem postopku vnosa fiskalnega pravila v ustavo: »Predlagam, da poleg mnenja vlada pripravi tudi elemente izvedbenega zakona, da bo bistveno jasnejša slika, ko se sprejema takšna sprememba ustave.«

V vmesnem času predlaga, da se dogovorijo o tistem, kar je ostalo odprto od samega političnega vrha. Prepričan je, da se lahko dogovorijo o tem, kar je najnujnejše, glede na to, da je država v razmerah, na katere ima vsaka poslanska skupina drugačen pogled.
.

Deli s prijatelji