PRIJATELJSKO?

TEŠ plačeval mastne posredniške provizije

Objavljeno 21. februar 2012 12.13 | Posodobljeno 21. februar 2012 11.54 | Piše: A. L.

Če bi opremo TEŠ kupil pri dobavitelju, bi zanjo odštel 800 tisoč evrov. Ker jo je prek posrednikov, naj bi ga ta stala več kot 1,6 milijona.

Uroš Rotnik

ŠOŠTANJ – Davčni pregled poslov Termoelektrarne Šoštanj med leti 2006 in 2010 je razkril več nepravilnosti, poroča Dnevnik. V tem času je elektrarno vodil Uroš Rotnik. Gre pa zato, da so računalniško opremo kupovali prek posrednikov, na poti od proizvajalca prek posrednikov do TEŠ pa se je cena več kot podvojila. Davčna uprava je pri pregledu ugotovila tudi, da so se nekateri posredniki izognili plačevanju DDV.

Mastne provizije

Šlo je za opremo proizvajalca HP, eno glavnih vlog pri dobavi pa je imelo velenjsko podjetje Trendnet. To je pred enim od razpisov za 800.000 evrov kupilo opremo pri HP, prek posrednikov precej zvišalo ceno, nato pa je bila oprema prodana TEŠ. Velja še omeniti, da naj bi slovenski predstavnik za HP kupljeno dostavil neposredno TEŠ. To pomeni, da se je na račun papirologije obrnilo še dodatnih 800 tisoč evrov dobička, ki so si ga razdelili posredniki.

Trendnet je dobavljal opremo tudi Premogovniku Velenje in Holdingu Slovenske elektrarne.

Deli s prijatelji