TERNA

Terno bosta porabila za kurjavo

Objavljeno 17. julij 2015 08.40 | Posodobljeno 17. julij 2015 08.42 | Piše: T. J. G.

Janez in Marija Kirn nista še nikoli nič zadela, zato je veselje ob 500 evrih toliko večje.

Nagrade se je razveselil, še preden se je zdanilo. Foto: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – Prejšnji četrtek je Janez Kirn iz Sel pri Ratežu, ki je naročnik Slovenskih novic že od vsega začetka, kot običajno okoli tretje zjutraj pričakal raznašalca časopisa. Po navadi se tak čas že zbudi, zato mu jutranja ura res ni problem. »Tako si že ob treh vzamem čas in v miru preberem Novice. Seveda najprej pogledam pod nalepko, potem preletim naslove na prvi strani, brati jih pa začnem od zadaj. Ko jih preberem, grem pa še malo ležat,« se nasmehne Janez.

No, ampak v četrtek zjutraj je bilo drugače. Ko je pogledal pod nalepko, je šel novico, da je zadel 500 evrov, takoj povedat ženi, in ko jo je vprašal, ali ve, kaj se je zgodilo, je ona najprej pomislila, da ji je z okenskih polic na tla vrglo kakšno rožo. Ravno tisto noč so nad našimi kraji namreč besnele nevihte, ponekod je lilo kot iz škafa. No, pa svoje ni naredila narava, ampak Terna!

»Še nikoli nisva nič zadela. Pravzaprav sva enkrat na Terni dobila simbolično nagrado kremo in robčke, kaj več pa ne,« pove Marija in doda, da bosta dobitek namenila za nakup kurjave. Saj denarja ni težko porabiti, a če je nagrada, je prav, da z njo kupita nekaj, da jima bo to ostalo v spominu. Kirnova sta upokojena, 61-letni Janez invalidsko, saj si je pred desetletjem in pol, ko je padel po ledu, zlomil kolk, pred 23 leti pa je doživel možgansko kap, danes ima zato manj gibčno roko, a to ga ne ustavi pri delu doma. Za konjiček zbira stare ure, predvsem žepne in ročne, in ima zelo rad živali. Tako imajo devet ovc pa veliko zajcev, kokoši, v ribniku ribe … Okoli hiše imata Marija in Janez tudi vrt, tako da dela res nikoli ne zmanjka, sicer pa sta vajena skromnega življenja. Oba dobivata pokojnino, tako da imata zase dovolj, hči Simona in sin Janez sta si ustvarila svoje življenje, Kirnova pa razveseljujejo tri vnukinje: enoletna Tisa ter dvojčici Živa in Zala, stari osem let. 

Deli s prijatelji