DOBITEK

Terna znova v Ivanovih rokah

Objavljeno 30. marec 2015 15.48 | Posodobljeno 30. marec 2015 15.48 | Piše: Tina Podobnik

Ternin štiridelni set keramične posode Eco Cook v Šmarješke Toplice.

Tokrat se je Terna nasmehnila zakoncema Kaplan iz Šmarjeških Toplic.

ŠMARJEŠKE TOPLICE – Iz novih loncev bo zadišalo na Vinjem Vrhu pri Šmarjeških Toplicah. Ivan Kaplan je začel kot že tolikokrat prej z naslovnice Slovenskih novic počasi trgati nalepko nagradne igre Terna – 64-letniku se je spet nasmehnila sreča, štiridelni set keramične posode Eco Cook je njegov. »Že večkrat sem kaj zadel, a vselej zgolj popuste pri nakupih,« je zadovoljno dejal naš naročnik Ivan, ki so mu Slovenske novice že prinesle znatno cenejše nove odeje in blazine ter mu za mnogo nižji znesek obogatile kuhinjske omarice z lonci. »A tokrat smo prvič nekaj resnično zadeli. Komaj čakam, da jih preizkusim,« se je zasmejala njegova žena Cvetka, ki bo zdaj verjetno še raje poprijela za kuhalnico.

Upokojena zakonca se zavedata, kako pomembna je zdrava prehrana. »Vsak teden je treba nujno skuhati lonec dobre, domače juhe, vsak dan pa mora biti na mizi zaokroženo toplo kosilo,« pravi Cvetka, Ivan pa doda, da zelenjava z njunega vrta največkrat roma naravnost v lonce. Ta bo zdaj zaradi omenjene posode, primerne za hitro pripravljanje zdrave hrane z manj maščob, še okusnejša. »Seveda je pomembno, v kakšni posodi pripravljaš jedi,« meni srečni dobitnik, druga kuhalnica gospodinjstva, saj se njegova Cvetka pogosteje kot on suče po kuhinji.

Je pa zato Ivan odgovoren za nagradne igre. Redno kupuje srečke ter vedno preveri Ternine nalepke, šele nato se loti listanja časopisa. Tokrat se mu je pazljivost bogato obrestovala.

Deli s prijatelji