TERNA

Terna: v vinogradu Marija in nova kia

Objavljeno 16. marec 2013 08.21 | Posodobljeno 15. marec 2013 20.54 | Piše: S. O.

Naša nagradna igra Terna je razveselila Marijo Srčič.

Sreča se je skrivala pod nalepko. Foto: Marko Feist

»Ja seveda, kdo se ne bi!« je na vprašanje, ali se je kaj razveselila našega telefonskega klica, s prešernim glasom v slušalko odvrnila 72-letna upokojenka iz Novega mesta Marija Srčič, ki je skoraj vse življenje delala na Zavodu za zdravstveno varstvo kot administratorka. Prav ob samem zaključku šestnajste nagradne igre Slovenskih novic Terna je Marija pod nalepko na prvi strani časopisa uzrla tri enake znake, ki so ji sporočili, da je postala lastnica povsem nove kie sportage active ISG. Nagradno igro Terna je tako rekoč ujela za rep, saj se njena šestnajsta izvedba izteka ravno danes.

Ni hazarderka

Gospa Marija ni kakšna hazarderka ali redna igralka lota. Je zgolj navadna gospodinja, ki se je v trgovino Spar v Novem mestu odpravila po vsakodnevnih nakupih, ko jo je nepričakovano zadela sreča. Vendar je za to srečo morala tudi nekaj storiti – seveda kupiti izvod Slovenskih novic. »Poleg hrane sem kupila tudi Novice. V glavnem jih redno kupujem. Največ ob torkih in sredah, ko sta zraven Ona in Delo in dom, pa tudi v soboto jih vedno kupim, včasih pa še vmes. Nanje nisem naročena, ker sem dosti v zidanici in poštar tja pride šele ob petih popoldne in se ne splača, zato si jih kupim,« nam je razkrila, zakaj ni redna naročnica, kljub temu da so Slovenske novice edini pravi časopis zanjo.

Do zdaj ni še nikoli nič zadela

Šele ko je prišla domov z vrečko, polno špecerije, jo zložila v hladilnik in se usedla, da bo prelistala, kaj je novega doma in po svetu, je podrgnila tudi nalepko na naslovnici. »Najprej nisem verjela, da je res. Do zdaj nisem še nikoli nič zadela, še nikoli nisem imela te sreče,« je vzneseno razkrila. Tokrat jo je imela.

Ker z možem živita sama in nimata otrok, avta ne bo podarila vnukom, temveč bo ostal kar pri hiši. Vozniški izpit imata oba, a vseeno ne bosta obdržala obeh prevoznih sredstev, starega in novega avtomobila. S svojo pokojnino enostavno ne bi mogla vzdrževati dveh vozil. Tako bosta verjetno starega morala prodati. Za vožnjo do zidanice in vinograda, kjer ob sončnih dneh preživita večino časa, pa bo nova kia več kot prvovrsten prevoz.

Čeprav se je šestnajsta Terna iztekla, ni razloga za slabo voljo, saj za naše zveste bralce že pripravljamo nadaljevanje nagradne igre, ki bo do vas prišla že 2. aprila.

Deli s prijatelji