SREČA

Terna še nagrajuje

Objavljeno 22. september 2012 00.00 | Posodobljeno 22. september 2012 00.00 | Piše: L. K.

Pred koncem v Terni še štedilnik in hladilnik.

Pozor: Terna bo razveseljevala le še do te sobote, 22. septembra (foto: Marko Feist).

LJUBLJANA – Nagradna igra Terna, ki razveseljuje že v trinajsto, ampak, pozor, le še do te sobote, 22. septembra, je v zadnjih izdihljajih med drugim podarila še štedilnik in hladilnik, in to našima zvestima naročnikoma!

Štedilnik je šel zares v prave roke – Gizeli Špiler! »Zame z naskokom najboljši kuharici!« je ponosno dejal njen mož Branko, že dolgo naročnik na Novice. Skupaj sta že ogromno predihala, zdaj, ko sta že v penziji, pa neskončno uživata, pripomni Branko. Gizela se najraje ukvarja s kuharijo in petimi vnuki, z najmlajšima Maticem in Manco, z Žigom, ki je že pravi harmonikar, Luko, ki bo klarinetist, ter Majo, ki bo pevka, tako da njihovi babici in dedku res ne bo dolgčas, na veselico pa prav tako ne bo treba prav daleč.

»Doma smo pa iz najlepšega kraja v Sloveniji!« je Branko dejal v tonu, iz katerega smo zaznali nekaj ironije. »Iz Spodnjega Starega Grada pri Krškem!« Takole na hitro resnično nismo vedeli, kaj bi lahko bilo tako čudovitega v tem spodnjem pa še starem gradu. »Kako, da ne veste?! Tukaj je vendar nuklearka!« se je zasmejal na široko. »Le 1700 metrov stran od naše hiše.« Zlahka smo se nalezli njegove ironije, zakaj tako lepega razgleda resnično nima vsak.

Branko v nasprotju z Gizelo najraje kam pobegne, »odvandra«, kot nam je zaupal. To ga zaznamuje. Kot na primer takrat, ko je pred pol stoletja zapustil domovino in šel s trebuhom za kruhom v Nemčijo, kamor je vzel tudi ženo. Pri Düsseldorfu je počel vse mogoče, bil je gradbenik, šofer, delal je na štanc mašini. Tam je zdržal 16 let, žena, ki je izdelovala antene za vojaške avtomobile, pa sedem. V glavnem mestu Severnega Porenja - Vestfalije sta se jima rodila sinova Robert in Mihael.

Branko je včeraj odvandral na bližnji travnik in nabral dovolj travniških šampinjonov, da je lahko Gizela pripravila odlično pojedino. »Skupaj s solato in pomfritom je bilo naravnost odlično,« je še enkrat pohvalil ženino mojstrstvo v kuhinji, ki bo zaradi Terninega štedilnika odslej še toliko slajše.

Še to: le streljaj stran, v Leskovcu pri Krškem, je naročnik na Novice Vili Janc s pomočjo Terne dobil hladilnik! 

Deli s prijatelji