NAGRAJENA

Terna prababici svojo oddajo

Objavljeno 09. december 2011 23.35 | Posodobljeno 09. december 2011 20.07 | Piše: Lovro Kastelic

Svoji najljubši oddaji bosta odslej gledala vsak na svojem televizorju.

Gospo Anjo je Terna osrečila z LCD-televizorjem. (Foto: Dejan Javornik)

KLOPCE – Slovenski matematik, fizik, geodet, meteorolog, plemič pa še topniški častnik Jurij Vega se je rodil v revni kmečki družini, povsem blizu vasice Klopce, na pol poti med Ljubljano in Litijo, ravno tam, kjer je tokrat udarila novoletna Terna.

Nagradna igra Slovenskih novic, ki razveseljuje že v deveto, je tokrat namreč osrečila 78-letno Ano Tomažin. Njena vas se vztrajno veča, pove, novih priseljencev je v njenih krajih vse več. »Ste nemara potomka slavnega Vege?« jo povprašamo. »Ne, na žalost ne,« odvrne ter se prikupno nasmehne. Je ponosna prababica. Njen pravnuček Matevž je zdaj star devet mesecev. Anino družinsko drevo je sila pestro, ima sinova Darka in Matjaža in še pet vnukinj in vnukov: Mašo, Alešo, Roka, Staša in Nino.

Svoji najljubši oddaji bosta odslej gledala vsak na svojem televizorju

Prababica Ana je na Novice naročena že od vekomaj. »Pismonoša mi jih dostavi navadno šele tam po drugi uri,« je dejala in tako je bilo tudi tokrat. Včasih, kot pove, sicer pozabi na Ternin nagradni kupon, ki se svetlika na naslovnici Novic desno zgoraj. Tokrat ga je odlepila. Pod njim so se tako nenadoma pojavili trije enaki simbolčki. Pred njenimi očmi. »Resnično, še nikoli nisem ničesar zadela!« je vrisknila gospa Ana. Tokrat pa jo je Terna osrečila z LCD-televizorjem. »Prav mogoče je, da bova od zdaj svoji najljubši oddaji gledala vsak na svojem televizorju,« se ji je smejalo. Njen mož Niko je namreč navdušen nad Golico, Ana pa ima najraje oddaje o živalih. »Veste, na tistem programu, ki je bil še nedavno na štirinajstki,« je še pripomnila. Govorila je namreč o Animal Planetu. 

Deli s prijatelji