NAGRADNA IGRA

Terna na silvestrovo oddala pet tisočakov

Objavljeno 02. januar 2013 10.15 | Posodobljeno 01. januar 2013 19.34 | Piše: Miha Korsika

Darka Milojević je na silvestrovo zadela glavno nagrado v igri Terna.

Praznična Terna je Darki Milojević in njeni družini prav na silvestrovo podarila pet tisočakov (foto: Marko Feist, Novice).

LJUBLJANA – Praznična božično-novoletna nagradna igra Slovenskih novic Terna je prav na zadnji dan starega leta razveselila z glavno nagrado, ki bi slehernemu izmed nas polepšala prehod v novo leto. Tako je na silvestrovo obdarila 35-letno Ljubljančanko Darko Milojević, ki so se ji izpod nalepke na naslovni strani Slovenskih novic pokazale tri enake številke 5000. To pomeni, da je z nakupom najbolj branega slovenskega časnika, za katerega je odštela pičlih 80 centov, zaslužila za marsikoga astronomskih pet tisočakov.

Darka in njen partner Damir sta se na silvestrovo odpravila v enega izmed ljubljanskih nakupovalnih centrov, da si priskrbita še zadnje sestavine za novoletno večerjo v družinskem krogu. »Damir občasno kupuje Slovenske novice. Ko sva prišla v trgovino, se je zelo obotavljal, ali bi jih tokrat vzel. Trikrat jih je že dal nazaj, na koncu pa se je le odločil,« nam je na prvi letošnji dan nasmejana razlagala nagrajenka.

Terna ju je zadela na parkirišču

Damir se je – kot se je izkazalo čez nekaj minut – odločil nadvse pravilno. S svežimi Slovenskimi novicami in zalepljeno nalepko sta se odpravila iz trgovine, Terna pa ju je zadela šele na parkirišču. »Sploh nisva takoj preverila nalepke. Damir se je usedel za volan in mi rekel: 'Daj ti odpri, imaš več sreče,'« se spominja Darka. Ko so se izpod nalepke prikazale tri magične številke 5000, sploh ni mogla verjeti, da je to resnično, zato je dala časopis v roke Damirju. »Stara, pa to je pet jurjev,« je navdušen zavpil možakar, s katerim imata dve hčerki, stari 14 in pet let.

Terninih pet tisočakov po nagrajenkinih besedah ni zgolj najbogatejše novoletno darilo, ki ga je doslej dobila. »To je najvrednejše darilo v zadnjih nekaj letih skupaj. Do zdaj nismo nikoli nikjer zadeli. To je res prvič,« je še presrečna dodala.

Novoletno praznovanje je bilo še toliko bolj posebno. Darka se sicer še ni odločila, kaj bo naredila s kupčkom denarja. »Želja je več, vendar bo treba počakati nekaj dni, da se stvar poleže. Verjetno bo padlo tudi kakšno potovanje v tople kraje. Že dolgo si želim obiskati Turčijo,« je o načrtih spregovorila Ljubljančanka.

Svoje želje imata seveda tudi mlajši predstavnici družine. Starejša, že najstnica, je tako napovedala, da bi rada imela najnovejši iphone.

Na voljo še druge bogate nagrade

Čeprav je glavni dobitek v največji nagradni igri Slovenskih novic že podeljen, pa na vas do izteka praznične Terne – zadnja nalepka bo objavljena v soboto – čakajo še druge bogate nagrade. Čeprav je večina od več kot 5800 že našla nove lastnike, srečneže še vedno čakajo nekatere manjše.

Na silvestrovo namreč ni imela sreče zgolj Darka iz Šiške, lepo darilo v višini 500 evrov se je pod nalepkico zaiskrilo tudi Slavku Hribljanu, prav tako iz ljubljanske Šiške.

Toda ne pozabite brati Slovenskih novic še naprej, saj kaj morda čaka prav na vas. Če boste v precepu, kupiti ali ne kupiti, je seveda nakup edina prava odločitev. Če ne verjamete, vprašajte Damirja in Darko ...

Srečo pa vam vsem želimo tudi pri vseh prihajajočih letošnjih Ternah, kjer bo nagrad še v izobilju.

Deli s prijatelji