SREČA

Terna mesarja Igorja zadela med čevapčiči

Objavljeno 14. junij 2014 16.10 | Posodobljeno 14. junij 2014 16.10 | Piše: Andrej Predin

Prva visoka denarna nagrada v tokratni Terni je šla v pridne roke mesarja iz Grosuplja.

Igor Bartol upravlja uspešno družinsko podjetje. Foto: Dejan Javornik/Novice

GROSUPLJE – V sredo okoli pol tretje popoldne je zazvonil mobilnik Igorja Bartola iz Grosuplja. Klicala ga je žena, da mu namreč pove veselo novico, da sta v Slovenskih novicah zadela eno glavnih nagrad v vaši in naši nagradni igri Terna v znesku 2500 evrov. Mesar, ki uspešno upravlja družinsko podjetje Mesni Center Grosuplje v Velikem Mlačevem, ni vajen, da bi ga življenje nagradilo z denarjem, ki ne izvira iz trdega dela.

»Ne vem še, kaj bomo z nagrado. Nisem imel časa razmišljati o tem,« nam je zaupal Bartol, ki je že dobrih pet let redni naročnik Slovenskih novic. »Kar napišite, da to prepuščam ženi, da me bo tako lahko držala za besedo,« se je pošalil oče treh otrok, ki nas je včeraj v dopoldanskih urah sprejel v senci gradu Boštanj. »V službi sem že od četrte ure zjutraj, zdaj je sezona čevapčičev, treba je zadostiti povpraševanju. Zgolj danes sem jih pripravil že 550 kilogramov,« je dodal Bartol, ki s svojimi mesninami oskrbuje gostince, organizatorje različnih prireditev ter trgovine.

Preden je pritisnila kriza, se je Bartol rad predajal ribolovu, zdaj pa večino časa posveti službi. Pomagajo mu tudi otroci. »Zdaj nimam več časa za ribolov,« potoži, ko k njemu prisede direktor kompleksa gradu Davor Bohinc: »Vam je povedal, da zna odlično peči izpod peke? Že večkrat se je izkazal, ko je pripravljal meso za družinske piknike ali večje družbe.« Z Bartolom večkrat sodelujeta, saj jih oskrbuje z mesom za različne prireditve, ki potekajo znotraj gradu Boštanj.

Čeprav srečen nagrajenec še ni odločen, kako bo porabil tisočake iz Terne, se denarja seveda veseli. »To ni malo denarja, ne nazadnje je to pet ženinih plač,« je sklenil mesar in priznal, da je trenutno potreben predvsem dopusta, vendar si za to preprosto ne more vzeti časa. Sezona piknikov pač ...

Deli s prijatelji