PRVA SREČA

Terna jih pelje na morje

Objavljeno 18. junij 2015 16.24 | Posodobljeno 18. junij 2015 16.24 | Piše: Aleš Kovačič

Rihtaršičevi si bodo z dobitkom lažje privoščili oddih.

Zadetek je spraskala mladina, oče seveda ni nič manj zadovoljen. Foto: osebni arhiv

Selca – Ko je mladina iz družine Rihtaršič iz Selc v občini Železniki v zgodnjih popoldanskih urah razigrano in po koncu pouka že povsem brezskrbno pridirjala iz šole, je iz domačega nabiralnika poleg kupa pošte in oglasnih katalogov, ki dandanes vse prevečkrat zasmetijo nabiralnike, izbrskala tudi Slovenske novice. 
»Otroci so bili zelo veseli,« nam je po telefonu in ob zadetku 500 evrov v naši nagradni igri Terna povedal oče Matevž, ki, kot nam je še povedal, se s trganjem nalepk z naslovnice ne ukvarja. A ne zato, ker ga ne bi zanimalo, ali se pod nalepko skrivajo nagrade, ampak preprosto zato, ker se službe danes končajo veliko pozneje kot pouk. 
Otroci so pod nalepko nagradne igre Terna najprej zagledali en simbol, potem drugega in na koncu še tretjega enakega. Zaradi tega jim je bilo takoj jasno, da je družina zadela nagrado Slovenskih novic. »Do tedaj, ko smo zadeli Terno, pri takšnih igrah še nismo imeli sreče,« je povedal Matevž. In za kaj bodo Rihtaršičevi v teh vročih poletnih mesecih, ko je konec pouka tik pred vrati, začetek dolgih poletnih počitnic pa je tako rekoč mogoče že kar vohati, porabili zadetek? »Otroci si želijo na morje, zato si bomo s tem denarjem pomagali pri plačilu dopusta na Hrvaškem,« je še zadovoljno povedal Matevž. A. Ko. Zadetek je spraskala mladina, oče seveda ni nič manj zadovoljen.

Deli s prijatelji