TERNA

Terna jih je presenetila na morju

Objavljeno 28. avgust 2015 11.34 | Posodobljeno 28. avgust 2015 11.35 | Piše: T. J. G.
Ključne besede: Terna

Nalepko s tremi enakimi simboli je odkril mož Bogdan.

Beti in Žan. Foto: Tanja Jakše Gazvoda

URŠNA SELA – »Ko nič ne pričakuješ, je res fino, če kaj dobiš,« ob našem obisku ni mogla skriti zadovoljstva Beti Zamida iz Dobindola pri Uršnih selih. Sreča se ji je nasmehnila na morju, ko je z družino letovala v Kopru, in tam so jim Novice vsak dan krajšale čas. »Časopis kupujemo, sploh takrat, ko je v njem zapisano kaj iz naših krajev. Vsi jih prebiramo, saj vsak v njih najde kaj zase, zanimive so tudi priloge. Vedno pogledamo tudi pod nalepko, tokrat je tri enake znake odkril mož. Seveda je bilo to presenečenje,« je nizala misli Beti in dodala, da doslej posebne sreče pri igrah na srečo ni bilo, čeprav je v mladosti pogosto reševala križanke in tudi kaj zadela.

Zdaj pa za to ni več pravega časa. Svoje namreč zahteva družina, ena hči je srednješolka, druga bo letos sedla v klop 7. razreda, sin pa bo letos postal prvošolec. Z možem Bogdanom sta zadnja leta veliko truda vlagala tudi v gradnjo hiše, ob službi, zaposlena je v trgovini s tekstilom Rojal v Novem mestu, pa si je Beti našla tudi hobi – ples.

Je članica plesne skupine Country Koral, ki je pred slabimi tremi leti nastala na pobudo Jasmine Tekavčič, lastnice lokala Kolesar na Sušicah pri Dolenjskih Toplicah, ki je organizirala plesni tečaj, h country plesu pa jih je spodbudil tudi Domine Zupančič, domačin, ki vzdržuje pravega kavbojskega duha, ne le s svojo pojavo, saj so kavbojski škornji, klobuk, kavbojke in srajca njegov zaščitni znak, ampak tudi svojo dejavnostjo, saj med drugim v svoji delavnici tudi sam izdeluje škornje po meri. »Plesalci se dobimo vsako nedeljo zvečer, vadimo pa dve uri. A mi nismo ostali le pri country plesu. Ker je v naši skupini tudi Simon Cerjak, ki nas tudi uči ter je v hiphopu izjemno uspešen celo na svetovni ravni, smo v naše plese vpletli tudi hiphop, kar pomeni, da smo country plesu dodali več energije,« razlaga Beti, ki zdaj tega plesa uči še otroke. »Dvanajst deklic je v skupini, najmlajša je stara šest let, sicer pa smo v odrasli skupini združeni plesalci od 23 do 54 let, prav najstarejša je pred dnevi postala babica,« se nasmehne Beti in doda, da bo skupina Country Koral sodelovala tudi v šovu Slovenija ima talent.

Zamidovi se nagrade, posteljnega nadvložka Roll up, veselijo. »Ga bomo že uporabili, saj nas je pet,« se je ob tem nasmehnila Beti.

 

Deli s prijatelji