ZMAGOVALEC

Terna bo postavila nadstrešek

Objavljeno 10. junij 2016 12.13 | Posodobljeno 10. junij 2016 12.13 | Piše: A. J.

Upokojencu Francu Štembalu se je sreča tokrat nasmehnila še bolj široko kot običajno.

Terna je romala v roke dobrovoljnega Ižanca Franca Štembala. Foto: Dejan Javornik

IG – Dolgoletni bralec Slovenskih novic, navdušeni reševalec križank, upokojenec Franc Štembal, se je včeraj navsezgodaj zjutraj, tako kot to počne že 25 let, odpravil do nabiralnika pred enonadstropno hišo s prostornim dvoriščem in miniaturnim kokošnjakom v Iški Loki po svoj priljubljeni časopis. Kot običajno je takoj, še preden je stopil v hišo, odlepil Ternino nalepko, da bi preveril, ali je kaj zadel. In glej ga, zlomka! Terna mu ni prinesla zgolj drobnih nagrad, kakršne je na različnih koncih že večkrat zadel v preteklosti, temveč kar 2500 evrov!

Takoj ko je odkril tako dolgo želeno nagrado, je 67-letnik dobro novico sporočil hčeri Aniti, ki z družino živi v prvem nadstropju družinske hiše. Čeprav je uradno pravzaprav ona naročnica Slovenskih novic, o tem, da bi kak del dobitka pripadel tudi njej, noče niti slišati. »V bistvu je oče tisti, ki stoji za vsem tem. On je dobitnik,« pravi. So pa z mamo Frančiško, partnerjem Marjanom in sinovoma Janom in Vidom očetu že namignili, da bi dobitek z veseljem proslavili na kakem družinskem pikniku.

A kleni Ižanec, ki Slovenske novice redno prebira že vse od njihovega rojstva, se še ni dokončno odločil, kako bo porabil dobljeni denar. »Malo me je vse skupaj presenetilo. Moram še razmisliti. Verjetno bom naredil nadstrešek za avto,« pravi, izkušnje s točo, ki mu je poškodovala avto pred leti, res ne bi rad ponovno doživel. Šele ko bo večji del pametno naložil, pride na vrsto zabava, pa tudi kako lepo darilo za ženo. »Sicer je pa s to nagrado nekaj že dobila – malo bolj bogatega dedca,« se smeje pošali srečni dobitnik, ki priznava, da upokojencem, kakršen je sam, takšna čedna vsotica pride še kako prav!

Deli s prijatelji