CESTNINSKA POSTAJA

Tepanje: rušili bodo, napovedujejo zastoje

Objavljeno 15. junij 2013 19.37 | Posodobljeno 15. junij 2013 19.36 | Piše: Mo. S.

Po končani preureditvi bo promet potekal po dveh vinjetnih stezah, pri čemer bo omejitev hitrosti 60 km/h, ter po treh stezah, namenjenih hitri stezi ABC oziroma tovornim in nevinjetnim vozilom.

CP Tepanje.

TEPANJE – V ponedeljek, 17. junija, bodo na območju cestninske postaje Tepanje na štajerski avtocesti postavili prometno zaporo. Kot so nam sporočili iz Darsa, bo družba CGP, d. d., iz Novega mesta, začela rušitvena in preureditvena dela.

Dela bodo predvidoma končana do konca tega meseca, v tem času pa bo promet preko cestninske postaje potekal po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot Maribora, medtem ko bosta za tovorna oziroma nevinjetna vozila vzpostavljeni po dve stezi v vsako smer. Hitra steza ABC v smeri Maribora začasno ne bo delovala, bodo pa vse prometne preureditve ustrezno označene.

Med prometnimi konicami je na območju cestninske postaje Tepanje pričakovati zgostitve – zlasti tovornega prometa.

Omejitev hitrosti bo 60 km/h

In za kaj natančno gre? Izvajalec del bo odstranil sredinska cestninska otoka, kar bo omogočilo vzpostavitev prostega prometnega toka vinjetnih vozil za prevozno hitrost 60 km/h. Med drugim bodo porušili nadstrešnico, opravili nekaj gradbenih in asfalterskih del na vinjetnih stezah, preuredili električne inštalacije ter dobavili in postavili prometno opremo (ograje, talne označbe …).

Po končani preureditvi bo promet potekal po dveh vinjetnih stezah, pri čemer bo omejitev hitrosti 60 km/h, ter po treh stezah, namenjenih hitri stezi ABC oziroma tovornim in nevinjetnim vozilom. Tepanje bo šesta čelna cestninska postaja, preko katere bo po odstranitvi otokov omogočen prosti prometni tok vinjetnih vozil za omenjeno hitrost.

Deli s prijatelji