VREMENSKA

Temperature dol, zadišalo bo po snegu

Objavljeno 09. oktober 2015 13.09 | Posodobljeno 09. oktober 2015 13.09 | Piše: Mo. S.

Danes bodo padavine ponehale, a se zaradi ciklona vračajo za konec tedna.

Snega ni videti.

LJUBLJANA – Je par centimetrov snega na Kredarici napoved za snežno odejo tudi niže? »Ne nujno,« nam je odgovoril dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Teh nekaj centimetrov bo verjetno kmalu pobralo, se pa nove snežinke napovedujejo za nedeljo …

Dež bo ponehal, a se kmalu vrača

Danes bo sicer še oblačno, dež pa bo počasi slabel in čez dan tudi ponehal. Temperature bodo jesenske, torej med 14 in 17 stopinjami Celzija, le na Primorskem se bo ogrelo nad 20 stopinj.

V petek bo pretežno oblačno, a večinoma suho vreme, v soboto pa se bo oblačnost spet zgostila. Po besedah Gregorčiča nad naše kraje iznad Sredozemlja prihaja ciklon, severovzhodni veter se bo krepil, tako da lahko v soboto pričakujemo nove padavine.

Hladno bo

Glavnina bo padla v nedeljo. Tudi ohladilo se bo, in sicer bo za približno pet stopinj hladneje kot v teh dneh. Z nižanjem temperatur pa se bo, kot že omenjeno, nižaja tudi nadmorska višina, do katere bo snežilo. Meja sneženja bo tako nekje med 1500 in 2000 metri nadmorske višine, seveda pa bodo natančnejše napovedi bolj jasne v naslednjih dneh. »A to še ne bo prava zima,« smo še izvedeli.

image

Deli s prijatelji