V KRATKIH ROKAVIH

Temperature do 24 stopinj, lani ob tem času sneg

Objavljeno 26. oktober 2013 18.07 | Posodobljeno 26. oktober 2013 18.07 | Piše: A. K.

V Črnomlju, Mariboru, Radencih in Podčetrtku so izmerili kar 24 stopinj Celzija. Visokih temperatur so veseli tudi tekači, ki se bodo udeležili ljubljanskega maratona. Lani jim je namreč preglavice delal sneg.

Ta konec tedna bo odličen za izlete.

LJUBLJANA – Lani so se tekači na ljubljanskem maratonu kljub poštenemu ogrevanju borili z nizkimi temperaturami in snegom, ki je marsikomu povzročal poštene preglavice. Letos pa je stanje povsem drugačno. Zdi se, kot da bi bilo poletje, ne pa pozna jesen. Temperature so namreč danes po številnih krajih po Sloveniji presegle 20 stopinj Celzija.

Bralec Darko, ki se je v kratkih rokavih pripravljal na jutrišnji maraton, se nam je oglasil iz Ljubljane. »Imamo fantastičnih 19 stopinj,« nam je sporočil. No, po podatkih Agencije RS za okolje je bilo v Ljubljani natančno 20 stopinj.

Nekaj krajev, kjer so bile danes temperature najvišje:

Kraj
Črnomelj24
Maribor 24
Radenci24
Podčetrtek24
Lendava23
Krško23
Ptuj23
Murska Sobota22
Celje22
Novo mesto22
Ljubljana20

Tudi v nedeljo toplo

V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji še precej jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen zahodni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 16 do 22, na vzhodu do 24 stopinj Celzija.

V sredo ohladitev

V ponedeljek in torek bo v vzhodnih krajih sončno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V sredo se bo ohladilo, predvsem v zahodni in severni Sloveniji bo občasno deževalo.

Iščemo najtoplejši slovenski kraj na ta poznooktobrski dan. Kakšne so bile temperature pri vas? Pošljite nam fotografije iz svojega kraja! 

 

Deli s prijatelji