VREDNOST UPADA

Telekomove delnice vredne vsak dan manj

Objavljeno 15. junij 2015 20.21 | Posodobljeno 15. junij 2015 20.21 | Piše: M. D.

Ljubljanska borza je trgovalni teden začela z upadom in najbolj, skoraj za šest odstotkov, je zdrsnila vrednost delnice Telekoma Slovenije.

LJUBLJANA – Danes so na Ljubljanski borzi znova izstopale delnice Telekoma Slovenije, katerega (ne)prodaja britanskemu skladu Cinven naj bi bila znana ta teden. Delnice Telekoma so se pocenile za 5,85 odstotka, na 93,30 evra.

image

Postopek prodaje približno tričetrtinskega deleža v Telekomu vodi Slovenski državni holding (SDH), ki naj bi se danes pisno odzval na odgovor, ki ga je od potencialnega kupca, britanskega sklada Cinven, prejel konec preteklega tedna. V odgovoru pojasnjuje, zakaj Telekoma ne more kupiti brez predhodno rešenega vprašanja Telekomove makedonske hčerinske družbe One.

Dopolnila niso bila sprejemljiva

Nadzorni svet SDH je preteklo sredo sprejel osnovno zavezujočo ponudbo Cinvena za nakup Telekoma Slovenije, ne pa tudi Cinvenovih dopolnil, ki jih je posredoval naknadno. Cinven je svojo zavezujočo ponudbo sicer dopolnil zaradi zamud v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji, ki naj bi vnašala dodatno negotovost. A dopolnila za upravo SDH niso bila sprejemljiva.

Kakšno škodo bo dejansko povzročila (ne)prodaja Telekoma, bo kmalu vidno. Za primerjavo:
leta 2008 smo imeli priložnost Telekom prodati po ceni 400 evrov za delnico, danes je njena vrednost manj kot 100 evrov.

Deli s prijatelji