PRODAN BO

Telekom k Angležem

Objavljeno 28. maj 2015 16.53 | Posodobljeno 28. maj 2015 16.53 | Piše: STA, K. K.

Ključni akterji v SDH naj bi se tudi odločili, da SDH odločitve o prodaji ne bo pošiljal na vlado.

1200 zaposlenih manj, to naj bi bilo po poročanju Financ v petletnem načrtu Telekoma.

LJUBLJANA – Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) naj bi po neuradnih informacijah časnika Dnevnik že sprejela odločitev, da nadzornemu svetu predlaga prodajo Telekoma Slovenije britanskemu investicijskemu skladu Cinven. Po neuradnih informacijah Financ naj bi se čakalo le še na tehnične malenkosti, nato pa naj bi bila sklicana seja nadzornega sveta SDH.

Ključni akterji v SDH naj bi se tudi odločili, da SDH odločitve o prodaji ne bo pošiljal na vlado. Nadzorniki, ki naj bi se sestali v začetku prihodnjega tedna in naj ne bi bili enotni glede vprašanja prodaje, bi sicer lahko zahtevali, da se o prodaji izjasni tudi vlada v vlogi skupščine, še poroča Dnevnik.

Predsednik uprave SDH Matej Pirc je sicer v sredo zavrnil nekatera namigovanja v zadnjih dneh, da je Telekom Slovenije že prodan. Prodajni postopek je v zaključni fazi, odločitev o prodaji ali neprodaji pa bo sprejeta zelo kmalu, v nekaj dneh, je napovedal Pirc.

Delnica največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja se je v sredo pocenila na 101 evro. Po neuradnih informacijah naj bi Cinven, ki je tudi edini oddal zavezujočo ponudbo za okrog tričetrtinski delež Telekoma, v končni ponudbi ponudil 130 evrov za delnico.

Cinven naj bi 110 evrov na delnico izplačal takoj, dodatnih 15 evrov na delnico naj bi bilo odvisnih od razpleta odškodninskih tožb, še pet evrov pa od tržnega položaja družbe. Pri vsem skupaj je treba upoštevati tudi pred kratkim potrjeno izplačilo dividende delničarjem Telekoma v višini 10 evrov bruto na delnico oziroma skupno 65 milijonov evrov.

Deli s prijatelji