NA SODIŠČU

Telekom izgubil še eno tožbo proti Dremljevi upravi

Objavljeno 29. avgust 2016 17.09 | Posodobljeno 29. avgust 2016 17.09 | Piše: STA, A. L.

Telekom bo moral skladno s sklepom okrožnega sodišča toženim strankam in stranski intervenientom tudi povrniti pravdne stroške.

Privatizacija Telekoma Slovenije je vroči kostanj slovenske politike.

LJUBLJANA – Telekom Slovenije je v zadevi Najdi.si izgubil 7,6 milijona evrov vredno tožbo proti nekdanji upravi, ki jo je vodil Bojan Dremelj. Telekom sodbo preučuje, o nadaljnjih postopkih v tej zadevi pa bo delničarje in javnost sproti obveščal, so danes prek Seoneta sporočili iz družbe.

Okrožno sodišče v Ljubljani je že 13. maja letos odločilo o gospodarskem sporu, v katerem je Telekom tožil nekdanjega prvega moža družbe Dremlja in člane uprave Dušana Mitiča, Filipa Ogrisa Martiča, Željka Puljića in Darjo Senica. Telekom Slovenija je sodbo, s katero je sodišče v celoti zavrnilo tožbeni zahtevek, prejel danes.

Telekom bo moral skladno s sklepom okrožnega sodišča toženim strankam in stranski intervenientom tudi povrniti pravdne stroške.

Telekom je sicer zoper Dremljevo upravo vložil več tožb. Poleg tožbe v zadevi Najdi.si zaradi predragega nakupa podjetja je pred dobrim mesecem izgubil tožbo v zvezi s poslovanjem v Makedoniji v višini 2,3 milijona evrov, še vedno pa je odprta tožba zaradi domnevnega oškodovanja v kosovskem mobilnem operaterju Ipko v višini 48 milijonov evrov.

Deli s prijatelji