NA PRODAJ

Telekom bo prodajal Citigroup

Objavljeno 30. oktober 2013 20.05 | Posodobljeno 30. oktober 2013 20.05 | Piše: A. L.

Sod je 15 potencialnih finančnih svetovalcev zaprosil za ponudbe, dobil jih je od 12.

Septembra bo postavil višje cene.

LJUBLJANA – Slovenska odškodninska družba (Sod) je danes podpisala mandatno pogodbo s finančnim svetovalcem Citigroup Global Markets Limited pri prodaji delnic v imetništvu Slovenske odškodninske družbe, d. d., Republike Slovenije, Kapitalske družbe, d. d., Zavarovalnice Triglav, d. d., in Pozavarovalnice Sava, d. d., v družbi Telekom Slovenije, d. d..

Od 15 se jih je odzvalo 12

Sod, ki je v imenu prodajnega konzorcija vodil postopek izbora finančnega svetovalca pri prodaji delnic izdajatelja Telekom Slovenije, je 30. avgusta leta poslal 15 potencialnim finančnim svetovalcem (mednarodnim finančnim institucijam) prošnjo za oddajo ponudbe za izvedbo storitev finančnega svetovanja (Request for proposals – RfP). Rok za oddajo ponudb se je iztekel dne 17. septembra. Do roka je prispelo 12 ponudb, na podlagi ponudbe in predstavitve pa je bil kot najboljši ponudnik izbran Citigroup Global Markets Limited (v nadaljevanju: Citigroup).

Citigroup je svetoval pri prodaji družbe Globul, vladi Republike Srbije pri prodaji Telekoma Srbija, pri privatizaciji DNA/Finnet, vladi Romunije pri privatizaciji Romtelecoma, France Telecom pri privatizaciji TP ...

Skoraj vse je v njihovih rokah

Z mandatno pogodbo finančni svetovalec Citigroup s skrbnostjo dobrega strokovnjaka prevzema svetovanje pri prodaji delnic družbe Telekom Slovenije. Obveznosti finančnega svetovalca so predvsem, da predlaga najustreznejšo metodo in čas izvedbe prodaje, predlaga in organizira postopek izbire kupca, pripravi podrobno časovnico postopka prodaje, predlaga in povabi vse perspektivne kupce, pripravi dokumentacijo v postopku prodaje, predlaga izbor ožjega kroga kupcev, koordinira potek skrbnega pregleda, koordinira in skupaj s prodajalci izvede pogajanja s perspektivnimi kupci, poda predlog za izbiro kupca, poda predlog dejanj, ki so potrebna za sklenitev in realizacijo posla prodaje idr.

Citigroup bo potencialne kupce med drugim obvestil tudi, da obstajajo še štirje delničarji (Modra zavarovalnica, NLB, NKBM, Abanka), ki so zainteresirani prodati svoje delnice kupcu, ki bo izbran v postopku prodaje, in jih povezal z izbranim kupcem, s katerim bodo lahko sklenili kupoprodajne pogodbe, z namenom nakupa 75,93 odstotka kontrolnega deleža v družbi Telekom Slovenije.

S podpisom mandatne pogodbe s finančnim svetovalcem Citigroup se nadaljuje prodajni postopek družbe Telekom Slovenije, v skladu s sklepom državnega zbora iz junija letos, so sporočili iz Soda.

Deli s prijatelji