ZAPRTO

Tamari Vonta je bilo dovolj, rekla je adijo

Objavljeno 01. februar 2013 14.06 | Posodobljeno 01. februar 2013 14.06 | Piše: T. L.

Poslanka je bila zelo dejavna na spletnih omrežjih, zdaj pa se je umaknila.

Tamara Vonta.

LJUBLJANA – Tamara Vonta, poslanka Pozitivne Slovenije (PS), je veljala za eno dejavnejših tviterašic. Javnost je prav po tem mediju pogosto obveščala o tekočih političnih odločitvah, izražala svoje mnenje ali odgovarjala tako političnim somišljenikom kot tudi nasprotnikom. Uporabljamo preteklik, saj profila Tamare Vonta na twitterju ni več, poslanka ga je namreč ukinila. 

Potem ko so Janija Möderndorferja nekateri tviteraši nagovarjali, naj se Tamara vrne na twitter, jim je njen strankarski kolega odgovoril: »Tamara ima vsega dovolj. Ne želi več sodelovati v nekulturnem in poniževalnem dialogu.«

O ravni razprav na twitterju je bilo zapisano že marsikaj, pisanje in izražanje mnenj političnih veljakov na spletnih omrežjih pa je bilo pogosto tarča kritik. Kaj je izbilo sodu dnu, da je Tamara Vonta zaprla svoj twitterjev račun (mimogrede, na spletni strani PS je njen profil še vedno naveden kot ena izmed poti, po kateri lahko ljudje z njo navežejo stik), za zdaj ne vemo, saj poslanke še nismo mogli priklicati, zato ni jasno, ali se je Vontova s twitterja umaknila začasno ali za stalno.

Deli s prijatelji