POLOŽAJ

Tamara Vonta se vrača v medijski svet

Objavljeno 29. junij 2017 22.48 | Posodobljeno 29. junij 2017 22.48 | Piše: STA, Mo. S.

Imenovali so jo za generalno direktorico direktorata za medije na ministrstvu za kulturo.

Tamara Vonta.

LJUBLJANA – Vlada je danes za mandatno dobo petih let imenovala Tamaro Vonta za generalno direktorico direktorata za medije v ministrstvu za kulturo, in sicer od 1. julija do najdlje 30. junija 2022, z možnostjo ponovnega imenovanja, so sporočili po seji vlade.

Vonta, sicer diplomirana novinarka, je bila med drugim poslanka Pozitivne Slovenije in državna sekretarka, pristojna za dialog s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud v kabinetu predsednika vlade, kjer je opravljala tudi vlogo vodje Urada RS za narodnosti ter bila predsednica komisije za nevladne organizacije in prostovoljstvo in komisije vlade za vprašanja romske skupnosti.

Se je spomnite s televizije?

Bila je članica ustanovne skupine Pop TV oziroma informativnega programa Pop TV, kjer je delovala kot dnevna urednica in soavtorica informativnih oddaj ter voditeljica oddaje 24ur. Svoje izkušnje s področja medijev je kot predavateljica prenašala tudi na mlajše generacije na visokih in višjih ter srednjih šolah. Trenutno dela kot samostojna strokovna sodelavka Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Ljubljana. Je pa tudi strokovna članica projektne skupine za izvedbo sodelovalnega projekta Podpora temeljnim človekovim pravicam in nični toleranci diskriminacije v Srbiji IPA2013, v katerem kot članica strokovne skupine sodeluje pri pripravi medijske strategije za promocijo človekovih pravic v Srbiji.

Direktorat za medije bo tako po dobrih devetih mesecih v soboto dobil generalno direktorico. 

Deli s prijatelji