NEPRIMERNO

Tamara Vonta odrivala in naganjala Rominjo

Objavljeno 11. januar 2014 15.23 | Posodobljeno 11. januar 2014 15.23 | Piše: P. J.

Miklavčič, ki je bil priča dogodku, je potrdil, da sta se obe obnašali neprimerno.

Tamara Vonta se je sprla z Liljano Grm.

DOBRUŠKA VAS – V romskem naselju Dobruška vas je med obiskom državne sekretarke Tamare Vonte prišlo do incidenta. Ko je Vontova otrokom želela razdeliti bombone in majice, se je vnel prepir med njo in Rominjo Liljano Grm, poroča Delo.

Vontova in njen sekretar Stanko Baluh sta v četrtek dopoldne obiskala naselje in otrokom prinesla novoletna darila. Toda Vontova in Grmova sta si ob tem celo skočili v lase. Kot poroča časnik, naj bi bila kriva namera občine, da poruši tri bivalne objekte, država in občina pa še nista našli rešitve, kam bodo preselili družine, ki tam bivajo. Na tem območju je namreč načrtovana gradnja gospodarske cone, objekti, ki so jih postavili Romi, pa so brez dovoljenj in na tuji zemlji.

»Prijela me je za rame in začela porivati«

Kot je dejala Liljana Grm, je sosedu Brajdiču dejala, naj sekretarki pove, kaj ga teži, Vontovi pa to menda ni bilo najbolj všeč. »Rekla mi je, da samo zavajam Rome. Nato je prišla do mene, me prijela za rame in začela porivati, ker da na občinski zemlji nimam kaj iskati.«

Vontova naj bi ji bila še dejala, da ključev od hiše, kamor naj bi jo preselili, ne bo nikoli videla, Baluh pa da jo je vendarle potolažil, da si bodo kmalu ogledali njeno novo domovanje.

Član mediacijske skupine Franc Miklavčič je potrdil, da sta se tako Tamara Vonta kot tudi Liljana Grm obnašali neprimerno in da več ne želi povedati.

Vontova pa je dejala, da je bila Grmova malce huda. »Potem sem bila huda še jaz, in to je to. Da je jezna, jo razumem, ker zadeve še niso rešene, a je treba vedeti, da problemi ne morejo biti rešeni čez noč, in potem vedno grozi z odvetniki. Z županom Kaplerjem se zelo trudimo, da bi zadevo rešili.«

Deli s prijatelji