USPEŠNO

Tamara k babici in ne v rejo k tujcem

Objavljeno 09. december 2011 10.37 | Posodobljeno 09. december 2011 10.37 | Piše: Boštjan Fon

Iz jeseniške bolnišnice bi morala v rejniško družino v Bohinjski kot.

Tina Rajhard s hčerkico

BLED – Nedavno, v začetku oktobra letos, smo na naših straneh predstavili zgodbo o odvzemu otroka. Center za socialno delo (CSD) Radovljica je z odločbo, ki dovoli pritožbo, ne zadrži pa izvršbe, obvestil Tino Rajhard z Bleda, mamico male dojenčice, da gre njena petmesečna Tamara iz bolnišnice, kjer je bila vse od rojstva, naravnost v rejniško družino. Nedonošeno bitjece, ki je ob rojstvu tehtalo skromnih 550 gramov, velika pa je bila drobcenih 27 centimetrov, je zaposlilo CSD Radovljica, odvetnika Mitjo Severja in našo redakcijo. Kljub težavam mamice zaradi bolezni in nemara res skromnega, celo neprimernega bivališča, kjer živi z možem, pa je imela dojenčica lep in zavetja poln drugi dom pri svoji babici Mileni Tičar v Podljubelju. Štiri vnuke že ima Tičarjeva z možem, Tamara bi bila peta, ki bi jima lahko drobencljala po lični hiški pod Zelenico in jima čez čas razgrajala po vrtu. Toda zakon je to birokratsko zanikal. Iz jeseniške bolnišnice bi morala Tamara Rajhard v rejniško družino nekam v Bohinjski kot in pika.

Uradno rejnica

Morda je pripomogla objava zapleta na naših straneh, morda dobro delo odvetnika, še bolj pa smo prepričani, da so se v tem nenavadnem primeru pokazale človečnost in razumljivost delavk CSD Radovljica in CSD Tržič, kamor spada Podljubelj, predvsem pa pripravljenost babice Milene, da gre v boj za svojo vnukinjo do najvišjih sodnih vrhov. Na Miklavževo je Tamara zvedavo pogledala okoli sebe, skozi nos jo je požgečkal vonj potice, še najbolj pa jo je pogrel objem babice Milene: »Dva tedna bo, kar je Tamara pri nas doma,« se je nasmehnila in pobožala vnukinjo.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Tina pošteno prizna: »Da, v preteklosti sva tako jaz kot mož imela nekaj grehov, sprtih z zakonom.«

Deli s prijatelji