CENE

Taksisti: 69 centov je prenizka cena za kilometer vožnje

Objavljeno 16. oktober 2012 11.11 | Posodobljeno 16. oktober 2012 11.11 | Piše: T. L., STA

Da bi pokrili vse osnovne stroške, bi morala cena znašati en evro na prevoženi kilometer brez davka na dodano vrednost, pravijo taksisti, združeni v sekciji za promet pri OZS.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Slovenski taksisti, združeni v sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), so pripravili orientacijsko minimalno ceno taksi prevozov. Da bi pokrili vse osnovne stroške, bi morala cena znašati en evro na prevoženi kilometer brez davka na dodano vrednost, so sporočili iz OZS.

V zbornici so orientacijsko minimalno ceno taksi prevozov izračunali kot informacijo tako za potnike kot tudi taksiste. V Ljubljani je mogoče najti taksi prevoz tudi po ceni 69 centov na kilometer, kar pa je sekretar sekcije Bojan Pečnik komentiral z besedami, da bi bilo te taksiste zanimivo vprašati, kako so prišli do nje.

Računali stroške za vozilo srednjega razreda

V sekciji taksistov pri OZS so informativno minimalno ceno taksi prevozov izračunali na osnovi zbranih podatkov o bistvenih elementih, ki vplivajo na ceno teh storitev. »Pri določitvi minimalne orientacijske cene smo upoštevali vse najpomembnejše stroške za vozilo srednjega razreda pri povprečnem številu prevoženih kilometrov vozila s potniki na mesec, to je okoli 3000 kilometrov,« je pojasnil Pečnik.

Deli s prijatelji