PRIČEVANJE

Tako naj bi Masleša govoril o Janši: Sf***** ga je treba

Objavljeno 29. september 2014 20.46 | Posodobljeno 29. september 2014 20.50 | Piše: K. K., Mo. S.

Izjava se nanaša na dogodek, ki naj bi se bil zgodil v Ljubljani pred lokalom Ambient na Čufarjevi ulici, vse pa je zapisano tudi v notarskem poročilu.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Poročali smo že, da so vrhovni sodniki na današnji občni seji zavrnili zahtevo za izločitev predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše iz senata, ki bo odločal o zahtevi za varstvo zakonitosti v zadevi Patria.image

Pridobili smo dokument odvetniške družbe Matoz z današnjim datumom, iz katerega je razvidno, da je obsojeni Janez Janša oziroma njegov odvetnik Franci Matoz zahtevo za izločitev Masleše dopolnil (na današnji seji so to dopolnitev tudi že obravnavali). Zahteva za izločitev je bila tako dopolnjena z izjavo Mire in Radovana Marvina, iz katere, tako je zapisano, »nesporno izhaja negativni odnos sodnika Masleše do obsojenega Ivana Janeza Janše«. Izjava se nanaša na dogodek, ki naj bi se bil zgodil v Ljubljani pred lokalom Ambient na Čufarjevi ulici. Masleša naj bi se pogovarjal o Janši in izjavil: »Sf***** ga je potrebno, popolnoma ga je treba sf*****.«

Preostanek dopolnitve zahteve lahko preberete v zgornji galeriji (za povečavo kliknite na dokument), kjer lahko preberete tudi notarsko izjavo, v kateri je podrobneje opredeljeno pričevanje zgoraj omenjenih prič.

Odbor 2014 »pokopal pravno državo«

Sicer pa svoje dejavnosti nadaljuje tudi Odbor 2014, ki je danes pred vrhovnim sodiščem simbolno pokopal pravno državo. Za v torek, ko bo senat sodišča začel odločati o Janševi zahtevi, pa so v odboru napovedali, da ga bodo zaznamovali »s praznim prostorom pred vrhovnim sodiščem in molkom«, za katerega želijo, da bo vrhovnemu sodišču glasno spregovoril. Shod naj bi znova organizirali v sredo.

Deli s prijatelji