MALO INTERESA

Tako malo ljudi v Ljubljani cepili na prvi dan množičnega cepljenja brez naročanja

Majhen interes pripisujejo visokim temperaturam in slabi promociji.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Danes se je začelo množično cepljenje proti covidu 19 brez naročanja v mobilnih enotah. V Zdravstvenem zavodu Zdravje, ki je organizator cepljenja v mobilnih enotah v Ljubljani, so po zadnjih podatkih skupno cepili zgolj 42 oseb, je povedal pomočnik direktorja Miha Plank. Majhen interes pripisujejo visokim temperaturam in slabi promociji.

V prestolnici cepljenje poteka v parku Tivoli in v Vilharjevem podhodu, od 17. ure pa tudi v Filipovem dvorcu v središču mesta.

V parku Tivoli je bilo do 12. ure cepljenih 20 oseb, na cepilnem mestu v Vilharjevem podhodu med 14. in 16. uro pa 22 oseb, je povedal Plank. Dodatnih podatkov še nimajo.
 

Janssen, Pfizer in Biontech


Za danes so imeli na voljo 100 cepiv podjetja Janssen in 500 cepiv podjetja Pfizer in Biontech, za četrtek pa jim je Nacionalni inštitut za javno zdravje zagotovil večjo dobavo, za katero upajo, da bo zadostovala do konca tedna, je pojasnil Plank.
 

Majhen interes pripisujejo visokim temperaturam in slabi promociji


Če se bo večal interes za cepljenje, so pripravljeni tudi povečati število mobilnih enot po vsej Sloveniji. Kljub majhnemu interesu v prvem dnevu množičnega cepljenja v Ljubljani je Plank dejal, da so majhen odziv pričakovali. Krivdo za to pripisuje visokim temperaturam ter slabi in pozni promociji množičnega cepljenja.

Preberite še: 
image_alt
Šter ima slabo novico za tiste, ki se ne želijo cepiti (VIDEO)


Vsem, ki se bodo cepili na njihovih cepilnih mestih, bodo omogočili tudi covidno potrdilo. Organizirali so se tako, da bodo osebe dali v register, te pa bodo po dveh dneh od prejema vseh odmerkov potrdilo lahko prevzele osebno ali po pošti, je še dodal.
FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije