ZAKAJ ZAPOR?

Tako je Janša sinu razložil, zakaj je bil v zaporu

Objavljeno 29. december 2014 12.04 | Posodobljeno 29. december 2014 12.04 | Piše: Mo. S.

V zaporu so z Janezom Janšo ravnali korektno, spoznal je druge zapornike in prebiral njihove sodbe, ki so bile »tako kot Patria navadno skrpucalo«.

Zakonca Janša.

LJUBLJANA – Predsednik SDS Janez Janša je pred dobrima dvema tednoma odšel iz zapora na Dobu in se vrnil k svoji družini. Kot je povedal v intervjuju za Reporter, njegova otroka kar nista mogla verjeti, da je res doma: Jakob ga je objemal po ure, starejši Črtomir pa je zaradi nedavnih izkušenj mislil, da se bo moral kmalu spet posloviti od očeta. Če je v naslednjih dneh odšel le v drugo sobo, je malček zajokal, pojasnjuje Janša.

Brani Pahorja

Zaprli so ga tri tedne pred volitvami, sprašuje pa se, koliko glasov bi na volitvah dobila Stranka Mira Cerarja (SMC), če bi njenega predsednika zaprli. Še vedno meni, da je šlo za nelegitimne volitve, čeprav so ga med kampanjo drugi predstavniki stranke »odlično« nadomeščali. Med prestajanjem zaporne kazni je bil v stiku z več predsedniki tujih držav in vlad, z našim predsednikom Borutom Pahorjem pa ne, saj je ta imel »dovolj težav že zato, ker se je z mano med vsemi drugimi rokoval v parlamentu. Pol oddaje na televiziji je porabil, da je levim fašistom to pojasnil. Kaj bi šele počeli z njim, če bi me klical v zapor.«

Na vprašanje, kako je Črtomirju razložil, zakaj je bil v zaporu, je odvrnil: »Povedal sem mu resnico. Zato, ker je parkelj iz Murgel organiziral veliki pok.«

V zaporu so z njim sicer ravnali korektno, spoznal je druge zapornike in prebiral njihove sodbe, ki so bile »tako kot Patria navadno skrpucalo«. Kot pravi, je Ivana Črnkoviča šele v zaporu spoznal malce bolje.

Vladi ne kaže dobro

Po njegovem mnenju Cerarjeva vlada ne bo zdržala in bodo potrebne nove predčasne volitve. Za aktualno vlado pravi, da ni sposobna izpeljati resnih reform v zvezi z državno porabo, zato tudi ni mogoče pričakovati nekega konkretnega razvojnega preboja.

O politični desnici pa pravi, da ne ve, kje vidimo tri pomladne stranke (SDS, SLS in NSi), saj da je SLS že pred leti razglasila, da je slovenska pomlad zanjo mrtva. Zaveda se, da bodo v prihodnosti nastajale nove stranke, je pa po njegovem del slovenskega volilnega telesa tako poškodovan, »da se ga da vedno znova prinesti okrog s kakim golobom iz Murgel«.

Deli s prijatelji