ACH

Tajkunom se tresejo hlače: družbeniki so udarili po mizi

Objavljeno 13. januar 2014 16.39 | Posodobljeno 13. januar 2014 16.39 | Piše: P. J.

Družbeniki Proteja zahtevajo vpogled v zapisnik skupščine in odhod nekaterih ključnih ljudi.

Družbeniki naj bi zahtevali, da Sonja Gole odide.

LJUBLJANA – Družbeniki Proteja zahtevajo, da vodstvi Proteja in ACH prekličeta sklepe skupščine, ki se je odvila tik pred novim letom in na kateri so si izplačali milijonsko premoženje. Kot poročajo Finance, zahtevajo tudi menjavo ključnih ljudi, dnevi so tako šteti tudi Sonji Gole. S tem naj bi pomirili banke upnice, ki so pred dnevi blokirale račune družbe in premoženje Adrie Mobil.

V ACH so dejali, da so ves čas aktivni v pogovorih z bankami kot tudi z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) za poplačilo finančnih obveznosti. Menedžerji so tik pred iztekom leta 2013 na skupščini ACH izglasovali, da se v družbo Protej prelijejo sredstva ACH, da bi lažje poplačali dolgove.

Nekaj družbenikov pa naj bi zdaj zahtevalo zapisnik skupščin, odstop Goletove, odhod Vere Mihatovič, pomočnice Goletove za korporativne finance, zamenjavo nadzornikov Proteja in odpoklic direktorja Proteja Branka Šibakovskega ter sklic novih sej skupščin vseh teh družb, na katerih bi preklicali sklepe, ki so jih sprejeli decembra.

Deli s prijatelji