NOVA STRANKA

Ta znana Slovenka je postala predsednica stranke

Anica Bider je postala predsednica stranke Za ljudstvo Slovenije.
Fotografija: Za ljudstvo Slovenije in Anica Bidar FOTO: Zls
Odpri galerijo
Za ljudstvo Slovenije in Anica Bidar FOTO: Zls

V nedeljo je nastala nova stranka Za ljudstvo Slovenije. Predsednica je postala Anica Bidar, bo pa imela stranka osem sopredsednikov. Kot so zapisali, bo stranka delovala izključno »iz ljudstva za ljudstvo« in z jasnimi zavezami. Ena od najpomembnejših zavez njihovega delovanja je sodelovanje s tistimi, ki so pripravljeni, da skupaj zgradijo nove trdne temelje. Ti temelji so po njihovih navedbah odprava vseh neustavnih protikoronskih odlokov, svobodno odločanje o cepljenju in načinih zdravljenja, sprememba in potrditev ustave, vzpostavitev vladavine ljudstva s spremembo referendumske zakonodaje, sprememba volilne in medijske zakonodaje, sprememba v delovanju sodstva z uvedbo skrbno izdelanega porotniškega sistema, vzpostavitev pravičnega socialnega sistema in zakon o lustraciji.

Anica Bidar in Andrej Šiško leta 2017. FOTO: Tadej Regent, Delo
Anica Bidar in Andrej Šiško leta 2017. FOTO: Tadej Regent, Delo

V četrtek se bo javno predstavila tudi predvolilna koalicija neparlamentarnih strank ter državljanskih gibanj in združenj z imenom Zavezništvo osvobodimo Slovenijo – ZOS. Vabilo je medijem posredoval Andrej Šiško, predsednik stranke Gibanje Zedinjena Slovenija.

Te stranke se združujejo

V ZOS so poleg Gibanja Zedinjena Slovenija še Narodna stranka dela (NSD), Stranka Aleksandra Kamenika (SAK) in Stranka Slovenskega naroda (SSN). O povezavi se dogovarjajo še s strankami Fronta nacionalne rešitve (FNR), Stara pravda stranka prava (SPSP), Stranka Sloga, Slovenska anarhistična stranka (SAS), Gibanje Triglav in Klub za zaščito voznikov in državljanov (KVZD) ter Zdrava družba, za katere upajo, da bodo tudi uradno pristopile k ZOS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije