MARIBOR

T-2 v prisilno poravnavo, kmalu tudi v roke novih lastnikov

Objavljeno 24. februar 2012 17.00 | Posodobljeno 24. februar 2012 16.51 | Piše: Mi. S., STA

Kot je razvidno iz odločbe, objavljene na spletni strani Ajpesa, je višje sodišče pritožbo zavrnilo kot neutemeljeno.

MARIBOR – Mariborsko višje sodišče je zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije in s tem potrdilo odločitev okrožnega sodišča, ki se je izreklo proti Telekomovi zahtevi za stečaj konkurenčnega telekomunikacijskega podjetja T-2.

S tem je prisilna poravnava postala tudi pravnomočna, saj je medtem sodišče že odločilo tudi v sporu za lastništvo podjetja med Zvon Ena Holdingom, razlaščenim po opravljeni konverziji terjatev, in novimi večinskimi lastniki – Gratelom in z njim povezanim Lokainvestom.

V T-2 so takšno odločitev sodišča pričakovali

Upniki mariborske telekomunikacijske družbe so s 75-odstotno večino podprli prisilno poravnavo, načrt finančnega prestrukturiranja pa predvideva 44-odstotno poplačilo v devetih letih po pravnomočno potrjeni prisilni poravnavi.

Kot je povedal direktor družbe T-2 Uroš Rožič, so takšno odločitev sodišča pričakovali. »Že ves čas smo opozarjali, da Telekom Slovenije sledi drugim interesom, predvsem interesom slabitve močnega konkurenta, in ne tem, ki jih je navajal v pritožbi,« je dejal Rožič, ki je zasluge za uspešno prisilno poravnavo pripisal tudi naročnikom, pa tudi dejstvu, da so storitve ves čas delovale nemoteno.

»V tem času smo v T-2 izpeljali številne korenite spremembe v poslovanju družbe, kar se že kaže tako pri poslovnem rezultatu kot tudi v rasti števila naročnikov. S pravnomočnostjo prisilne poravnave pa v dogovoru z upniki vstopamo v nov cikel, ki bo namenjen predvsem ukrepom, povezanim z nadaljnjim razvojem storitev in širitvijo lastnega omrežja,« je še dejal prvi mož T-2.

Lansko leto ustvarili 48 milijonov evrov prihodka

Družba je sicer lani dosegla 10-odstotno rast števila naročnikov, upoštevajoč nerevidirane poslovne rezultate, pa so ustvarili več prihodkov kot v letu poprej, skupaj okoli 48,4 milijona evrov. Ob uspešni reorganizaciji poslovanja in procesih optimizacije stroškov so dosegli za 9,9 milijona evrov dobička iz poslovanja pred obrestmi, davkom in amortizacijo.

T-2 po odločitvi sodišča kmalu v rokah novih lastnikov

Današnje Finance namreč pišejo o možnosti njihovega prevzema od Simobila ali njegovega lastnika, družbe Telekom Austria, kjer naj bi čakali prav na to, ali bo prisilna poravnava uspela. Za T-2 se po neuradnih informacijah poleg Simobila oziroma Telekoma Austria zanimata belgijski Amisco NV (lastnik telekomunikacijske družbe Amis) in britanski sklad GMT, ki vlaga večinoma v evropske komunikacijske družbe.

Deli s prijatelji