NESPOŠTOVANJE

Svizovci v zrak: Nov poskus prevare ministra Turka

Objavljeno 13. junij 2012 17.45 | Posodobljeno 13. junij 2012 17.45 | Piše: A. L.

Dogovorov na ministrstvu ne spoštujejo, kar pomeni novo hudo kršitev, trdijo v sindikatu Sviz.

Notranje sprta država težje najde dobre pogoje na mednarodnih finančnih trgih, pravi Turk.

LJUBLJANA – »Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport želi oziroma poskuša mimo dogovorjenih, ustaljenih, demokratičnih in ne nazadnje zakonsko določenih načinov socialnega partnerstva vpeljati spremembe v osnovnih šolah (v tokratnem primeru) kar prek sprememb Pravilnika o šolskem koledarju, v katerega je podtaknilo tudi člen, ki neposredno posega na področje standardov in normativov,« opozarjajo v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

Nova huda kršitev

V sindikatu, katerega glavni tajnik je Branimir Štrukelj, poudarjajo, da so bili ukrepi na področju standardov in normativov skladno s stavkovnim sporazumom umaknjeni iz zakona o uravnoteženju javnih financ. »Dogovorjeno je bilo, da se morebitne spremembe standardov in normativov na področju vzgoje in izobraževanja uskladijo med socialnimi partnerji v okviru Socialnega sporazuma. Zadnje ravnanje ministrstva pomeni novo hudo kršitev dogovorjenega in stopnjuje nezaupanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v ministra in njegovo ekipo,« so še pojasnili.

Dodajajo, da je to še ena nesprejemljiva stvar več, prepričani pa so, da bi glede na zakonodajo morali sindikate in zaposlene vsaj seznaniti s tem. »Očitno imajo svoj načrt, ki ga želijo uresničevati,« pravijo v sindikatu.

Deli s prijatelji