ŠOLNIKI

Sviz ravnatelja OŠ Prebold poziva k odstopu, od ministra bi opravičilo

Štrukelj je kritiziral vlado glede navedb o nizki precepljenosti učiteljstva, kar po njegovih besedah ne drži.
Fotografija: Branimir Štrukelj. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Branimir Štrukelj. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Glavni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) je na izredni seji zaposlene znova pozval k cepljenju proti covidu-19 in sprejel stališče, da mora biti samotestiranje obvezno, je povedal glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj
 

Ravnatelja OŠ Prebold pozivajo k odstopu


Danes so sprejeli tudi stališče do ravnanja ravnatelja Osnovne šole Prebold Petra Žureja. Menijo, da ne more učinkovito in konstruktivno voditi javne šole in ga pozvali, da ponovno premisli in odstopi.

Preberite tudi: 
image_alt
PCT ali zaprta šola? Ravnatelj v Preboldu se je odločil


Kot je za medije po seji glavnega odbora pojasnil  Štrukelj, so današnjo sejo sklicali, da preverijo stališča sindikata, ki so bila opredeljena 5. januarja v zvezi s cepljenjem proti covidu 19 in testiranjem, pa tudi zaradi tega, ker so se v javnosti pojavile številne manipulacije z njihovim stališčem. Glavni odbor je sicer že v začetku januarja sprejel sklep glede cepljenja in z njim takrat seznanil svoje članstvo. Takrat je Sviz cepljenje po Štrukljevih navedbah izpostavil kot edini dolgoročno učinkovit način za obvladovanje epidemije.

Preberite še: 
image_alt
Preboldski ravnatelj obžaluje: to je sporočil po glasovanju o njegovi razrešitvi


Štrukelj je dejal, da so kakršne koli možnosti za interpretacijo, da se niso opredeljevali, da so celo bili na drugi strani, neresnične. Ob tem je dodal, da so tudi izvedli anketo med 887 sindikalnimi zaupniki in 85 odstotkov se jih je strinjalo z omenjenim stališčem. Še vedno v sindikatu zagovarjajo, da je samotestiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju izraz zaupanja do njih, zato so danes dodali, da to mora biti periodično in obvezno.
 

Od Poklukarja zahteva opravičilo


Štrukelj se je obregnil ob vlado, ki je po njegovem mnenju zavajala s trditvami o slabi precepljenosti učiteljev. Sekundarni podatki o precepljenosti v šolah namreč kažejo, da je učiteljstvo druga najbolj precepljena poklicna skupina v državi. Zatrdil je, da se je okoli 65 odstotkov zaposlenih v osnovnem in srednjem šolstvu cepilo, kar je po njegovih besedah več od slovenskega povprečja. Od ministra za zdravje Janeza Poklukarja, ki se je v eni od izjav v zadnjem času zgražal nad nizko precepljenostjo učiteljev, Štrukelj zahteva opravičilo ali pa naj »s podatki dokaže, da gre za nizko precepljenost učiteljstva«.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije