ŠVIGALO JE

Švigale so strele, voda zalivala kleti

Objavljeno 01. maj 2014 20.27 | Posodobljeno 01. maj 2014 20.27 | Piše: Mo. S.

Krajevne plohe in nevihte so pustile posledice.

LJUBLJANA – Nestanovitno vreme se nadaljuje, današnje krajevne plohe in nevihte pa so pustile posledice.

Poročali smo že o udaru strele v Ljubljani in na Torovem,image uprava za zaščito in reševanje pa zdaj poroča še o težavah v Trbovljah, kjer je bila popoldne zaradi neurja z grmenjem in s strelami večkrat prekinjena oskrba z električno energijo. Napako na daljnovodu so že odpravili.

Ob 16.45 je v Podgradu v Šentjurju zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Občani so ogenj pogasili pred prihodom gasilcev PGD Šentjur in PGD Lokarje, ki pa so objekt preventivno pregledali.

Malo pred 17. uro je gasilce poklicala občanka s Taborske ceste na Brodu v Ljubljani in sporočila, da je strela udarila v bližnji večji hrast in vrh hrasta preklala na pol. Boji se, da se bo hrast podrl na njihovo hišno ograjo oziroma ogrožal mimoidoče, še poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 17.20 je strela udarila v električni drog v Tržiču.

Voda zalivala kleti

V Šempasu (občina Nova Gorica) je malo po 15. uri meteorna voda zalila garažo in nekaj stanovanj v pritličju. Gasilci so namestili začasno pregrado in preprečili nadaljnje poplavljanje vode.

Meteorna voda je zalila klet tudi na Rocenski ulici v Ljubljani, kjer so posredovali tacenski gasilci in vodo izčrpali iz prostorov.

Imate zanimive fotografije vremenskega dogajanja? Pošljite nam jih in objavili jih bomo.

Deli s prijatelji