KOT KANGLER

Svetnik SDS s ponarejenim magisterijem?

Objavljeno 16. februar 2013 12.33 | Posodobljeno 16. februar 2013 12.33 | Piše: D. P., STA

Naloga naj bi bila izdelana po sistemu izreži-prilepi (copy-paste), avtorskega dela je torej bolj malo.


MARIBOR, NOVO MESTO – Na podoben način kot diploma nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja naj bi bila po neuradnih podatkih časnika Večer sporna tudi magistrska naloga druge stopnje bolonjskega študija Bojana Kekca, zaposlenega v Slovenskih železnicah, člana SDS, občinskega svetnika v Novem mestu in državnega svetnika.

Bore malo avtorskega?

Očitek je podoben, kot je bil pri Kanglerju. Naloga naj bi bila izdelana po sistemu izreži-prilepi (copy-paste), avtorskega dela je torej bolj malo. Kekec je magisterij aprila lani uspešno zagovarjal na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru.

Kekec naj bi kar nekaj virov sploh ne navedel, med njimi časnik izpostavlja zapis o trajnostnem razvoju, ki je iz slovenske Wikipedije, diplomsko delo ene izmed študentk koprske Fakultete za management, ki je nastalo v istem letu kot Kekčev magisterij, ter nekatere spletne članke o ravnanju z odpadki.

Mentor nekdanji minister

Kekec je za časnik zatrdil, da je vire navajal pravilno, prav tako je njegov mentor Igor Žagar ocenil, da magistrsko delo zadostuje potrebnim znanstvenim kriterijem. Fakulteta za energetiko, kjer je Kekec magistriral, bo zdaj nalogo ročno pregledala, da odpravi vse sume, napoveduje časnik.

Deli s prijatelji