S PESTMI PO DEDIŠČINO

Svetnik PS Mazovec pretepel strica, teto in sestrično

Objavljeno 09. april 2014 17.24 | Posodobljeno 15. april 2014 15.21 | Piše: P. J.

Z nasiljem in grožnjami jih skuša po 40 letih življenja v prizidku pregnati.

Stalno prebivališče naj bi v Trzinu prijavil le zato, da je lahko kandidiral za svetnika.

TRZIN – Občinski svetnik in lokalni predstavnik Pozitivne Slovenije (PS) v Trzinu Frane Mazovec je bil, kot so včeraj poročali v oddaji Preverjeno, vpleten v družinski prepir. Z upokojeno teto, stricem in sestrično se je zapletel v spor zaradi dediščine, prepir pa se je sprevrgel v pretep, ki se je končal z razbitim nosom, polomljenimi rebri in kupom modric.

Grozljivo pričevanje pretepene tete in sestrične

Na sodišču so se znašli zaradi dediščine. Teta in stric, ki sta s svojim denarjem zgradila prizidek hiše, naj bi odslej morala plačevati najemnino, njuna hči pa bi se morala odseliti. Ker so se upirali, se jih je občinski svetnik in nekdanji kandidat za župana nasilno lotil. »Prijel me je za lase in me butal, jaz pa sem se držal za ograjo,« je dejal stric, ki je imel menda zaradi tega polomljena rebra.

»Gleda me na približno 15 centimetrov, vzame zalet, me trešči v nos in mi ga zlomi,« pa pravi sestrična Sandra.

Frane Mazovec zdaj v imenu drugih sorodnikov zahteva, da se izselijo iz prizidka hiše ali pa naj plačajo, oni pa trdijo, da je to njihova last. »Jaz sem bil ves čas prepričan, da je to moje,« je dejal stric Drago.

V hiši so nekdaj odraščali trije bratje in ena sestra, ko si je Drago ustvaril družino, pa naj bi mu bil oče dovolil, da si poleg hiše zgradi prizidek. V spodnjem delu prizidka si je nato dom uredila še njegova hči. Kar 40 let sta Drago in Ivanka Mazovec živela v prepričanju, da sta na svojem, zataknilo pa se je, ker prizidka nista vpisala v zemljiško knjigo. Ivanka je dejala, da ni nikogar motilo, da živijo tam, in da so si uredili življenje. Med brati naj bi že prej prihajalo do trenj, ko pa je lani umrla njihova mama, se je vse zaostrilo, saj so glede tega, kaj komu pripada, imeli vsi drugačno mnenje. Dragov nečak Frane naj bi jih bil tako z grožnjami prepričeval, naj se izselijo.

Teto izselil, stanovanje dal v najem

Začele so se tožbe, Frane Mazovec, ki je prevzel upravljanje hiše, pa je vanjo naselil najemnike. V najem je dal tudi stanovanje, v katerem je živela njegova teta, ki jo je po mamini smrti, ker naj ne bi bila sposobna živeti sama, preselil v enega izmed zavodov.

Teti in stricu je prepovedal vstop v eno izmed sob. »Kar skrivaj se, hijena, po pi*** jih boš dobil,« je baje dejal stricu. Nekega dne lani ob pol treh zjutraj je snel vhodna vrata, ker naj bi ga bila motila. Ko sta Ivanka in Sandra šli do njega, da bi jim vrnil ključe, pa je menda pobesnel in ju pretepel. »Če je ne bi branila, bi jo zbrcal in zbutal po tleh,« je dejala Sandra.

Ni ga v Trzinu

Frane Mazovec na elektronska sporočila in klice ni odgovarjal. Najti ga ni bilo niti na naslovu v Trzinu, kjer ima prijavljen stalni naslov. Na občini pravijo, da se poredko udeleži sej, tja naj bi se bil preselil samo zato, da bi postal občinski svetnik. Na naslovu v Trzinu ima prijavljeno tudi Društvo za razvoj Trzina, s katerim kandidira na občinskih razpisih za sredstva. Ker se Mazovcu zdi, da mu občina ne daje dovolj denarja, pa jo celo toži. Je pa novinarjem vseeno uspelo odkriti, kje s svojo družino živi Mazovec – na Cigaletovi ulici v Ljubljani.

V Trzinu naj bi bil samo prijavljen in imel tam poštni nabiralnik. Teta, stric in sestrična so ravno v teh dneh izgubili tožbo, plačati bi morali uporabnino stanovanja in se izseliti, vendar pravijo, da bodo šli do konca.

Franeta so ovadili zaradi nasilja.

 

Po objavi članka smo prejeli v zahtevi za prikaz nasprotnih dejstev naslednje besedilo:

Vse navedene trditve so laž, vsa namigovanja so izmišljena, so daleč od resnice in zavajajo javnost. V prispevku so bila namreč povsem pavšalno in neresnično podane grobe insinuacije, žalitve na račun magistra pravnih znanosti Franeta Mazovca in njegove družine, občinskega svetnika Občine Trzin, predsednika Društva za napredek in razvoj Trzina ter skrbnika varovanke po odločbi CSD Domžale. Že iz samega naslova prispevka izhaja fizično obračunavanje s svojci, to pa naj bi storil ravno Frane Mazovec. Ne gre za insinuacijo, ampak za grobo obdolžitev za nekaj, kar v Republiki Sloveniji lahko ugotavljajo le za to pristojna sodišča. V zvezi z navedenim in na podlagi 26. člena veljavnega Zakona o medijih zahtevam takojšnjo objavo priloženega (spodnjega) popravka.

V oddaji televizije Pop TV Preverjeno dne 8. 4. 2014, v prispevku novinarke Irene Pan »Občinski svetnik fizično obračunal s svojci«, so bile povsem pavšalno in neresnično podane grobe insinuacije na račun Franeta Mazovca – občinskega svetnika Občine Trzin, predsednika Društva za napredek in razvoj Trzina, predsednika lokalnega odbora Pozitivne Slovenije ter skrbnika za posebne zadeve Centra za socialno delo Domžale. V oddaji ni šlo za insinuacijo, ampak za dokazano dejstvo za nekaj, kar v  Sloveniji lahko ugotavljajo le za to pristojna sodišča.

Nikoli in nikdar v življenju nisem fizično napadel oz. telesno poškodoval sočloveka, zoper mene tudi nikoli ni bila vložena nobena obtožnica oz. obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. Zoper mene ne teče noben kazenski postopek zaradi očitanih mi kaznivih dejanj (povzročitve telesnih poškodb zloma nosu in reber).

Dne 19. 7. 2013 v Domžalah sem bil skupaj s svojo družino tarča treh nasilnih posameznikov iz Domžal, Aleksandre Munstein, Ivane Mazovec in Draga Mazovca, ki je svoj napadalni pohod napovedoval že nekaj dni prej, točneje 14. 7. 2013 v Domžalah, ko je pred tremi polnoletnimi pričami izjavil (imena in priimki znani uredništvu), »da bo s sekiro ubil Franeta Mazovca«. Dogodek sem nemudoma naznanil Policijski postaji v Domžalah. Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je to ravnanje Draga Mazovca opredelilo kot kaznivo dejanje grožnje po členu 135/1 KZ-1 B. Zoper navedene nasilneže je bila podana tudi kazenska ovadba, na podlagi katere je bila v januarju 2014 vložena kazenska tožba.

Ivana Mazovec v oddaji ni govorila resnice. Frane Mazovec je ni nikoli udaril ali fizično poškodoval. Je pa ona skupaj s svojo hčerjo Aleksandro Munstein dne 19. 7. 2013 v Domžalah fizično in verbalno napadla Franeta Mazovca in njegovo družino. Zaradi napada je urgirala tudi Policijska postaja Domžale. Tudi zoper Ivano Mazovec je bila pred okrajnim sodiščem v Kamniku vložena kazenska tožba zaradi kaznivega dejanja grožnje.

Zoper Aleksandro Munstein je pred Okrajnim sodiščem v Kamniku vložena tudi kazenska tožba zaradi kaznivega dejanja grožnje. Pomenljivo je, da je Aleksandra Munstein le nekaj tednov pred novinarskim prispevkom v oddaji Preverjeno izgubila tožbo pred Okrajnim sodiščem v Domžalah in mora na podlagi sodbe v 8 dneh izprazniti stanovanje in ga izročiti varovanki Franeta Mazovca. Frane Mazovec ima namreč od države, konkretno od Centra za socialno delo Domžale, zaupano posebno skrbništvo nad svojo varovanko – teto N. M., ki se je rodila z downovim sindromom. Varovanka je namreč že vsaj od leta 2004 v popolni oskrbi Varstveno-delovnega centra Ince naša hiša v Grobljah pri Domžalah.

In na koncu: vse kaže, da je eden od razlogov, da je do objave novinarskega prispevka sploh prišlo, politično diskreditirati in omalovaževati dobro ime Franeta Mazovca in njegove družine.

Na navedena podtikanja in namigovanja odgovarjam z besedami enega najpomembnejših rimskih cesarjev Dioklecijana: »Facta non praesumuntur, sed probantur.« Dejstva se ne domnevajo, temveč dokazujejo.

Frane Mazovec
skrbnik varovanke za posebne zadeve po odločbi CSD Domžale,
občinski svetnik Občine Trzin,
predsednik Društva za napredek in razvoj Trzina

Deli s prijatelji