PRODAJA HITA

Šušteršičevo ministrstvo ni vedelo, kaj podpisuje, a je vseeno podpisalo

Objavljeno 12. oktober 2012 12.17 | Posodobljeno 12. oktober 2012 11.54 | Piše: STA, A. L.

Dali naj bi pooblastilo predsedniku uprave Hita Dragu Podobniku, da lahko opravlja pogovore z morebitnimi kupci Hita.

Janez Šušteršič je dejal, da gre za prehodno rešitev.

LJUBLJANA – Predsednik uprave Hita Drago Podobnik je dobil podpisano izjavo finančnega ministra Janeza Šušteršiča, v katerem ga ta pooblašča, da lahko opravlja pogovore z morebitnimi kupci Hita, navajajo Finance, ki na spletni strani ta dokument tudi objavljajo. Na finančnem ministrstvu pa poudarjajo, da Podobnik njihovega pooblastila ni dobil.

Kompliment in izraz zaupanja

Podobnik se je s to izjavo, ki jo je podpisal Šušteršič, odpravil v Las Vegas in se tam pogovarjal z možnimi vlagatelji, pojasnjujejo v Financah. Iz Hita so bojda pojasnili, da je za predsednika uprave izjava ministra za finance Janeza Šušteršiča, s katero ga je za to priložnost pooblastil za pogovore z morebitnimi vlagatelji v slovensko igralništvo, ne le kompliment in izraz zaupanja, ampak tudi velika odgovornost, v strokovnem in poslovnem smislu. Ministrstvo je obenem pozneje Hitu in njegovim nadzornikom posredovalo pojasnilo, ki ga je podpisal državni sekretar Dejan Krušec, v katerem piše, da so izjavo izdali na Podobnikovo izrecno prošnjo.

Ministrstvo ni vedelo, kaj podpisuje

Časnik je neuradno izvedel, da na ministrstvu niso natanko vedeli, kaj so podpisovali in kaj bodo v Hitu s tem storili, zato je sledil tudi dopis sekretarja Krušca.

Za Hit so se letos že zanimali Švicarji, pred leti pa je v Hit želel vstopiti tudi Harrah's. Igralnica je sicer v postopku sanacije, Podobnik pa je avgusta dejal, da bo Hit že letos spet končal v izgubi, če država ne bo znižala davkov. Igralniška zakonodaja naj bi kmalu omogočila vstop zasebnega ali tujega kapitala v državno igralnico, vendar davkov država ne namerava nižati.

Deli s prijatelji