HOLDING

Šušteršič in Bratuškova o umiku referenduma

Objavljeno 16. november 2012 23.05 | Posodobljeno 16. november 2012 23.07 | Piše: P. J., STA

Finančni minister in poslanka se bosta sestala v ponedeljek.

Ministrstvo naj bi že pripravljalo nov paket varčevalnih ukrepov.

LJUBLJANA – V ponedeljek popoldne se bosta o možnosti umika referenduma o Slovenskem državnem holdingu, ki ga je vložila opozicijska Pozitivna Slovenija (PS), v državnem zboru pogovarjala finančni minister Janez Šušteršič in poslanka PS Alenka Bratušek. V PS so omenjeno srečanje postavili kot pogoj za razmislek o umiku referenduma.

Bo prišlo do umika?

Referendumsko zahtevo za zakon o Slovenskem državnem holdingu je vložila skupina 30 poslancev, večinoma iz PS. Prvak stranke Zoran Janković je pred kratkim poudaril, da so se pripravljeni pogovarjati o umiku, če pride na pobudo vladne strani do sestanka med Šušteršičem in Bratuškovo, pozneje pa tudi s premierjem Janezom Janšo.

O omenjenem sestanku je po današnjem srečanju s predsednikom republike Danilom Türkom Šušteršič pojasnil, da ne ve, kaj v PS zahtevajo, ker mu zahtev niso sporočili.

Do dogovora v enem dnevu

»Pogovori se bodo morda končali že v enem dnevu, če bo dogovor. Ni treba, da jih vlečemo. Z Bratuškovo se bova srečala v ponedeljek popoldne v parlamentu. Upam, da se bomo zmenili vsaj to, kaj se pričakuje, in da se potem ne odpira novih vprašanj,« je dejal minister.

Kot je dejal, se je na vsakem sestanku s PS o fiskalnem pravilu pojavila kakšna zahteva, ki je nikoli prej ni bilo. »Tako se ne da, saj dobiš občutek, da se nekdo pogovarja samo zato, da bi zadeve vlekel,« je še dodal minister.

Deli s prijatelji