ZAPRTA KUHINJA

Sum salmonele na OŠ Brinje

Objavljeno 03. oktober 2014 00.28 | Posodobljeno 03. oktober 2014 00.28 | Piše: STA, S. U.

Pri enem učencu potrdili okužbo s salmonelo, mnogi pa naj bi imeli prebavne težave že od začetka pouka.

Fotografija je simbolična.

GROSUPLJE – Zaradi suma na salmonelo je danes na OŠ Brinje v Grosupljem potekal inšpekcijski nadzor. Izsledki preiskav bodo znani čez nekaj dni, do takrat bo šolska kuhinja zaprta, so sporočili na šoli. Po poročanju Pop TV in Televizije Slovenija so pri enem učencu potrdili okužbo s salmonelo, mnogi učenci pa naj bi imeli prebavne težave že od začetka pouka.

Po poročanju Pop TV pri še enem učencu sumijo na okužbo s salmonelo. Inšpektorji uprave za varno hrano in strokovnjaki z Nacionalnega inštituta za javno zdravje želijo s preiskavami ugotoviti, ali sta se učenca okužila v šoli.

Na inštitutu sumijo, da je bilo okuženih še več otrok, saj so potrdili, da je imelo na Osnovni šoli Brinje podobne bolezenske simptome vsak teden od začetka pouka okoli deset otrok, je poročala TV Slovenija. Obstaja sum, da gre za klicenosca. To pomeni, da naj bi bil s salmonelo okužen eden od zaposlenih, ki je nehote okužil tudi hrano, ki jo je pripravljal otrokom.

Na šoli so še pojasnili, da bodo učenci v prihodnjih dneh v šoli deležni le šolske malice, starše pa so prosili, naj za ostale obroke poskrbijo sami.

Deli s prijatelji