PONOVNO GLASOVANJE

Štular: Pirc Musarjevo odnesel nedopusten vpliv politike

Objavljeno 27. maj 2014 12.00 | Posodobljeno 27. maj 2014 12.03 | Piše: S. U.

Mitja Štular trdi, da se je upravno sodišče zgolj razglasilo za nepristojno, nikakor pa ni pritrdilo njenim vsebinskim argumentom, ki jih je navedla v tožbi, saj jih sploh ni obravnavalo.

Nataša Pirc Musar računa na podporo politike ...

LJUBLJANA – Poročali smo, da je Nataša Pirc Musar včeraj v sporočilu za javnost zapisala,image da je na RTV Slovenija naslovila zahtevo za sklenitev delovnega razmerja. Prav tako je sporočila, da ni nobenega dvoma, da sta ob njenem imenovanju 7. aprila oba (sporna) svetnika imela tako mandat kot tudi glasovalno pravico.

Nedopusten vpliv politike

»V postopku imenovanja generalnega direktorja RTV Slovenija se je teden dni po glasovanju, v katerem je večino glasov dobila kandidatka Nataša Pirc Musar, izkazalo, da eden od članov programskega sveta že ob imenovanju v programski svet in tudi na dan glasovanja ni izpolnjeval zakonskih pogojev za članstvo. Glas tega člana, ki je bil še v lanskem letu član vodstva politične stranke, kar zakon izrecno prepoveduje, je bil za izvolitev odločilen. Ker je s tem prišlo do nezakonite situacije in nedopustnega vplivanja politike na odločitev o izbiri generalnega direktorja, se je programski svet odločil za ponovitev glasovanja,« odgovarja Mitja Štular, v. d. predsednika programskega sveta RTV Slovenija.

Vsi kandidati imajo enake možnosti

Ob tem tudi opozarjajo, da kandidatka za generalno direktorico v javnosti napačno interpretira odločitev upravnega sodišča glede stvarne pristojnosti. »Upravno sodišče se je zgolj razglasilo za nepristojno, nikakor pa ni pritrdilo njenim vsebinskim argumentom, ki jih je navedla v tožbi, saj jih sploh ni obravnavalo. Tovrstne enostranske interpretacije in zahteva po takojšnjem podpisu pogodbe o zaposlitvi so povsem neprimerne in predstavljajo nedopusten pritisk ter poskus vplivanja na programski svet v trenutku, ko je ta tik pred sklepnim krogom glasovanja o generalnem direktorju.«

Po besedah Štularja ponovno glasovanje ni usmerjeno proti posameznim kandidatom, ampak je nujno potrebno zato, da bo programski svet o direktorju nacionalke odločil v zakoniti sestavi, pri čemer imajo vsi kandidati enake možnosti.
 

Deli s prijatelji