POLNIJO LOKOMOTIVE

Strojevodje naj bi kradli kot srake

Objavljeno 22. november 2017 20.30 | Posodobljeno 22. november 2017 20.30 | Piše: Oste Bakal

Samo v Murski Soboti naj bi ukradli več deset tisoč litrov goriva. Policija zadevo preiskuje.

Nekateri, ki očitno niso zadovoljni s svojo plačo, naj bi izkoriščali pooblastila za lastno korist. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Te dni je v javnost pricurljala novica, da naj bi nekateri zaposleni v državnih Slovenskih železnicah, ki očitno niso zadovoljni s svojimi plačami, izkoriščali pooblastila za lastno korist. Že nekaj časa se govori, da naj bi zaposleni po različnih koncih države, predvsem pa na relaciji med Koprom in Hodošem, kradli dizelsko gorivo Slovenskih železnic, zdaj pa naj bi to zadišalo tudi murskosoboškim železniškim delavcem. Vodstvo Slovenskih železnic naj bi ves ta čas očitno zaradi miru v hiši molčalo, a v Pomurju se je v zadevo zdaj vključila policija, kar pomeni, da se nekaterim ne piše nič dobrega. To še posebno velja za najmanj šest strojevodij, ki na murskosoboški železniški postaji polnijo dizelske lokomotive.

Že nekaj časa se govori, da naj bi zaposleni na različnih koncih države kradli dizelsko gorivo Slovenskih železnic.

Samo tam naj bi strojevodje ukradli za najmanj 40.000 evrov dizelskega goriva. To naj sicer ne bi bil edini primer tovrstne kraje v državnem podjetju. Pred časom so se s podobnim dogajanjem ukvarjali tudi na drugem koncu Slovenije, natančneje v Kopru, kjer so se dolgoprstneži, zaposleni pri Slovenskih železnicah, polastili dragocenega tovora v skupni vrednosti več kot 40.000 evrov. Naš vir iz Slovenskih železnic trdi, da je podobno tudi na železniški postaji na Pragerskem, kjer naj bi se tatvine dogajale že dolgo, pred dnevi pa naj bi nepridiprav pri rezervoarju, kjer natakajo gorivo v lokomotive, pustil celo kanister in cev za polnjenje, ker ga je nekdo odkril.

Še posebno zanimiv je primer iz Murske Sobote, kjer naj bi policista naključno ustavila domnevnega tatu in v prtljažniku njegovega avtomobila odkrila vsaj pet 30-litrskih posod, polnih ukradenega dizla. Čeprav uradne osebe na SŽ ne dajejo informacij, so nam na PU Murska Sobota potrdili, da poteka preiskava o domnevnem kaznivem dejanju, a podrobnejših informacij do konca preiskave ne morejo posredovati. 



 

Deli s prijatelji