HUDA URA

Strela v hišo in hlev, reševali živino

Objavljeno 07. julij 2013 09.10 | Posodobljeno 07. julij 2013 09.12 | Piše: D. P.

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak. V torek in sredo bo sončno in večinoma brez neviht.

LJUBLJANA, ORMOŽ – Prebivalci vzhodne in severovzhodne Slovenije so preteklo noč vnovič občutili moč narave, saj so nevihte in strele povzročile obilo gmotne škode.

Strela v stanovanjsko hišo

Ob 2.24 je v naselju Zasavci, občina Ormož, zaradi udara strele zagorelo okoli 70 kvadratnih metrov ostrešje stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Ormož, Miklavž pri Ormožu, Hermanci in Vitan - Kog. Ob 22.16 je v naselju Spuhlja, občina Ptuj, zaradi udara strele zagorel čebelnjak. Požar so pogasili gasilci PGD Spuhlja in Ptuj. Ob 21.42 je v naselju Pušenci, občina Ormož, zagorel hlev, iz katerega jim je uspelo rešiti živino. Požar so gasili gasilci PGD Ormož, Hardek, Loperšice, Velika Nedelja in Miklavž pri Ormožu.

Reševali živino

Ob 21.40 je v Brezovcu pri Polju, občina Podčetrtek, strela zanetila požar na gospodarskem poslopju velikosti 20 x 10 m. Požar, ki je objekt in krmo v celoti uničil, so gasili gasilci iz PGD Polje ob Sotli - Sedlarjevo, Imeno, Buče, Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Sela - Verače - Virštanj in Pristava pri Mestinju. Iz objekta so rešili živino in sosednje objekte obdarovali pred ognjem, višina gmotne škode še ni znana, je pa verjetno velika.

image

Danes brez neviht?

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno tudi pretežno oblačno. Ponekod bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Pogostejše bodo v vzhodni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutri bo večinoma sončno. Popoldne bo le v hribovitem svetu nastala kakšna ploha ali nevihta. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 29, na Primorskem do 32 stopinj C.

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak. V torek in sredo bo sončno in večinoma brez neviht.

Deli s prijatelji