SDS ODGOVARJA SD

Strašenje o razprodaji državnega premoženja je brez realnih podlag

Objavljeno 24. december 2012 18.45 | Posodobljeno 24. december 2012 18.47 | Piše: M. U.

Podpora dokapitalizaciji bank v državni lasti je atentat na denarnice davkoplačevalcev.

Predsednik SDS Janez Janša

LJUBLJANA – Potem ko so v SD napovedali ustavno presojo zakona o holdingu in slabi banki, so v SDS opozorili, da je strašenje o razprodaji državnega premoženja povsem brezpredmetno in brez realnih podlag. Ker da, »zakon o Slovenskem državnem holdingu omogoča transparentno, pregledno in učinkovito upravljanje državnega premoženja, z ustreznim nadzorom v okviru pristojnosti državnega zbora. Državno premoženje bo upravljano povsem drugače, kot je to veljalo v času AUKN, katerega ravnanja je eden od nekdanjih ministrov Pahorjeve vlade označil za 'vrh ledene gore korupcije'.«

SD za blokado države

Kot dodajo v SDS, zakon za krepitev stabilnosti bančnega sistema določa tudi kazensko in odškodninsko odgovornost za dajanje nezavarovanih kreditov na podlagi klientelističnih povezav in politično- bančnega »pajdaštva«.  Z odločitvijo o tem, da v SD pripravijo zahtevo za ustavno presojo zakonov o holdingu in o slabi banki, pa se v stranki Igorja Lukšiča po mnenju SDS odločajo, da se ponovno vpelje blokade v državo in ravnajo povsem v nasprotju s prioritetami, ki so si jih zadali.

Atentat na denarnice davkoplačevalcev

V SDS so se odzvali tudi na izjavo predsednika SD, ki  je dejal, da »so za dokapitalizacijo bank v državni lasti«. To je atentat na denarnice davkoplačevalcev, pravijo v SDS, saj smo v zadnjih 20 letih v Sloveniji državne banke dokapitalizirali z denarjem davkoplačevalcev ničkolikokrat. In rezultat? Tajkunizacija in bogatenje podpornikov SD na eni strani, na drugi pa opustošen proračun in prezadolžena država.

Deli s prijatelji