POSKUS

Štormanu ne bodo vrnili hotela

Objavljeno 10. januar 2014 11.48 | Posodobljeno 10. januar 2014 11.48 | Piše: D. P.

»Danes smo prejeli sklep sodišča glede začasne odredbe. Kakor smo tudi pričakovali, je bil predlog za izdajo začasne odredbe v tej fazi zavrnjen,« so povedali Štormanovi pravni zastopniki. Vlogo bodo dopolnili, pričakujejo pa pozitivno rešitev.

KBM lizing je zaradi milijonskega dolga prevzel hotel Štorman v Celju. Foto: Primož Škerl

CELJE – Gostinec Anton Zvone Štorman ostaja brez hotela, ki so ga zasegli prejšnji teden. Po pooblastilu KBM Leasinga ga je izpraznilo podjetje Administrator, poroča Delo.si. Administrator pa je novi lastnik hotela.

Dopolnili bodo vlogo

»Danes smo prejeli sklep sodišča glede začasne odredbe. Kakor smo tudi pričakovali, je bil predlog za izdajo začasne odredbe v tej fazi zavrnjen,« so povedali Štormanovi pravni zastopniki. Vlogo bodo dopolnili, pričakujejo pa pozitivno rešitev.

Koliko dolguje?

Znani celjski gostinec zanika, da bi bil KBM Leasingu dolžan 2,9 milijona evrov, po njegovi oceni dolg znaša okoli dva milijona evrov. Štorman je naročil tudi cenitev hotela, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, neuradno pa ga je KBM Leasing družbi Eurotas, za katero stoji celjski podjetnik Aleksander Jančar, prodal za 1,5 milijona evrov. Prek Eurotasa Jančar upravlja tudi celjski hotel Evropa.

Deli s prijatelji